Waarom heeft Sony nog geen opvolger van de PSP aangekondigd?

Shuhei Yoshida: "Ondanks de verse toevoer aan grote titels, loopt de PSP buiten Japan nog niet bepaald zoals gewenst. Je zou je kunnen afvragen of het brengen van grote titels wel het enige antwoord  is om Sony’s handheld nieuw leven in te blazen. Misschien is er meer nodig dan alleen dat? Misschien is er toch een echte opvolger van de PSP nodig?

Nou, we hebben de PSP heel veel ondersteund de laatste jaren, maar het is te laat in de cyclus van het apparaat om met nieuwe accessoires te komen op hardware-gebied. We hebben kleine successen met de camera en de bijbehorende game Invizimals. Als we dat soort – relatief goedkope – uitbreidingen voor de PSP bedenken, dan kijken we daar serieus naar.

Maar er zijn de laatste tijd een hoop mooie titels uitgekomen van onze Japanse partners. De consolemarkt is de laatste jaren echter niet zo gezond als het ooit was, uitgevers verplaatsten daarom ook hun grote titels naar handhelds. Wij hebben op onze beurt weer de verantwoordelijkheid om die beweging naar de PSP te ondersteunen. Daar investeren ze heel veel voor, het zou gewoon niet netjes zijn om die beweging dwars te zitten door plotseling een nieuwe console aan te kondigen."

Heel de week beantwoordt Shuhei Yoshida verschillende vragen aan ons. Gisteren vertelde hij aan ons of hij vond dat het merk PlayStation niet teveel versnipperd raakt. Morgen beantwoordt Yoshida weer uitgebreid een vraag van ons. Zorg dat je het niet mist.