Shuhei Yoshida: "Onze ontwikkelstudio’s zijn eigenlijk al vanaf het begin af aan betrokken bij de gebeurtenissen rondom Move. Het is niet alleen een product dat uit ons hardwareteam is komen rollen. Onze gamestudio’s hebben er minstens evenveel invloed op gehad.

Weet je, we hebben heel veel ontwikkelaars in huis die altijd dingen vragen. Er was de laatste jaren veel vraag naar een driedimensionale tracking-techniek. Richard Marks, die de EyeToy heeft bedacht in 2000, speelde ook een belangrijke rol. Na het ontwikkelen van de EyeToy is hij eigenlijk al direct begonnen met het onderzoeken van verschillende soorten sensoren. Denk bijvoorbeeld aan een camera die bewegingen beter registreert of magnetische sensoren. Hij en ik hebben toen samen naar verschillende prototypen gekeken en het was Marks die met het voorstel kwam om de PlayStation Eye te combineren met de nieuwe sensoren. Dat is ongeveer twee of drie jaar geleden, direct na de launch van de PlayStation 3.

Hoewel we tijdens de launch al met een verbeterde PlayStation Eye kwamen, bleek die camera niet voldoende om écht compleet nieuwe applicaties te ontwikkelen. Daarvoor al kwam het team van Ken Kuturagi met het idee om de Dual Shock-controller te verbeteren, waardoor we de Sixaxis-bewegingstechniek leven inbliezen. Ik weet nog dat we daar in de eerste instantie heel enthousiast over waren, maar tegen de tijd dat we het daadwerkelijk gingen implementeren, werden de beperkingen van de controller echter al snel duidelijk. Dat was voor mij het breekpunt waarop we het niet meer konden ontkennen: we moesten inzetten op geavanceerdere hardware en dus hebben we ervoor gekozen om Move in ontwikkeling te brengen."

Heel de week beantwoordt Shuhei Yoshida verschillende vragen aan ons. Gisteren vertelde hij hoe hij het hoofd van SCE Worldwide Studios is geworden. Morgen beantwoordt Shuhei Yoshida weer uitgebreid een vraag van ons. Zorg dat je het niet mist.