GNL: Alle aandacht van Beachhead Studios gaat op dit moment naar Call of Duty: Elite. Gaat de studio zich in de toekomst ook wagen aan andere projecten?
Chacko Sonny: Omdat de Call of Duty-community zo groot is en met zoveel passie speelt, denk ik dat het veilig is om te stellen dat we de komende periode nog zullen werken aan Call of Duty: Elite. De service kent zo enorm veel potentie, dus we blijven er maar al te graag aan sleutelen om de ervaring te verbeteren.

De service had nogal wat opstartproblemen. Hoe zorg je ervoor dat die problemen niet terugkomen?
We hebben veel geleerd van de lancering – we zitten nog met blaren op onze billen. De lessen die we geleerd hebben, gelden voor iedereen binnen ons team. We hebben het er met heel Beachhead Studios over gehad, ook met de mensen die vanuit Activision bezig zijn geweest met Elite. Daarom zijn we nu al bezig met aanpassingen. Zo hebben we al meer mensen aangenomen en werken we met nieuwe tools en technologieën. Dat de service nu live is, helpt ons kleine updates alvast te testen. We zijn nog steeds bezig de service te optimaliseren, dus we moeten behendig blijven en altijd inspelen op nieuwe mogelijkheden.

Ben je verrast of teleurgesteld met de huidige populariteit van Elite?
We zijn in elk geval niet teleurgesteld – de vraag is enorm en het is onze taak om die bij te houden met genoeg aanbod. Dat gezegd hebbende: we zijn natuurlijk altijd op zoek naar (nieuwe) Call of Duty-spelers die de service gaan gebruiken. Er is namelijk voor elke CoD-spelers wat wils – of je nou een hoog of laag level hebt. Daarnaast krijg je er alle downloadable content bij wanneer je een abonnement neemt op de dienst.

Hoe zorg je ervoor dat spelers – buiten de goedkopere downloadbare content – geïnteresseerd blijven in de service en hun abonnement blijven verlengen?
Daarvoor bedenken we nieuwe content en introduceren we verbeterde gebruiksvriendelijkheid. We moeten met content op de proppen komen waardoor spelers het gevoel krijgen nog dieper in de wereld van Call of Duty te zitten als ze al zaten. Of dat nu inhoudt dat we ervoor zorgen dat die gamers met onbekende gamers in contact komen, gemakkelijker in contact blijven met hun eigen vrienden of dieper in hun eigen statistieken kunnen duiken om beter te worden – Elite zorgt ervoor dat de ervaring dieper en dieper wordt. Daar streven we naar.

Wat vind je de beste feature van de mobiele app?
Mijn keuze gaat uit naar de Push Custom Class-functionaliteit. De mogelijkheid om waar dan ook je zojuist bedachte uitrusting direct in de game te verwerken is geweldig. Op het moment dat je denkt: deze perk past echt perfect bij dit wapen of een enorme killstreak, dan vul je dat in en de app stuurt alle informatie door naar het spel. De gebruiksvriendelijkheid maakt het des te waardevoller.

Wat vind je van EA’s Battlelog? Zie je die service als een geduchte concurrent?
Eerlijk gezegd heb ik nog niet de kans gekregen om Battlelog eens te testen. We zijn de afgelopen tijd bedolven onder het werk van Elite. Zodra ik vakantie heb, ga ik er direct naar kijken!