Hoogtepunten

Game Freak-medeoprichter Junichi Masuda vertrekt naar The Pokémon Company

Gaat zich minder met games bezighouden

Geschreven door Marvin Toepoel op
Game Freak-medeoprichter Junichi Masuda gaat een nieuwe functie bekleden bij The Pokémon Company.

Masuda vertrekt na ruim dertig jaar bij Game Freak om een nieuwe rol in te vullen bij The Pokémon Company. Hij gaat zich minder met games bezighouden en meer met het Pokémon-merk in het algemeen, als zogenaamd chief creative fellow. Masuda is per 31 mei officieel vertrokken bij Game Freak, zijn nieuwe functie start vandaag.

Volgens The Pokémon Company zal Masuda “zijn diepgaande begrip van het Pokémon-merk inzetten om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen”. Masuda reageert zelf ook op zijn vertrek: “Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan alle Pokémon-fans."

"Vanaf nu hoop ik de grenzen van videogames te boven te gaan", vervolgt Masuda, "en voor grote verrassingen, lol en enthousiasme bij mensen van over de hele wereld te zorgen. Terwijl ik mijn best doe om mensen te verbinden, de cirkel van ‘spelen’ te vergroten en te helpen om een rijkere wereld neer te zetten die we allemaal kunnen delen. Ik waardeer jullie blijvende steun in mijn nieuwe rol.”

Masuda richtte in 1989 samen met Satoshi Tajiri en Ken Sugimori de gameontwikkelaar Game Freak op. Hij werkte onder andere aan Pokémon Red en Pokémon Green als programmeur en componist van de muziek, en was betrokken bij nagenoeg elk Pokémon-project van de ontwikkelaar. Zo was hij regisseur van onder andere Pokémon Ruby en Sapphire, Pokémon FireRed en LeafGreen, Pokémon X en Y en Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee.

Bron: Junichi Masuda (Twitter)

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Violet en Pokémon Scarlet komen op 18 november uit Meer dan 30 gamebedrijven werken mee aan Summer Game Fest
1

Reacties op: Game Freak-medeoprichter Junichi Masuda vertrekt naar The Pokémon Company

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    whaha

    • 1 juni 2022 22:44
    Ik ben benieuwd of hij nu meer of minder invloed gaat krijgen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.