Nieuws
Promotionele afbeelding van de XPG Caster-geheugenmodules, waarvan een met rgb-verlichting, de ander zonder.

XPG lanceert DDR5-geheugen in derde kwartaal 2021

Snelheden tot 7.400 MHz en volumes tot 32 GB

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Het hek is van dam; ook XPG kondigt alvast DDR5-geheugenmodules aan. De zogenaamde Caster-reeks moet in het derde kwartaal van 2021 verschijnen, met alvast een paar veelbelovende specificaties op het gebied van snelheid.

XPG liet per persbericht weten dat de klokfrequenties van hun eerste DDR5-schijven tussen de 6000 en 7400 MHz hangen. De losse DRAM-modules lanceren aanvankelijk in volumes van 8, 16 of 32 GB. 

Adata's gamingmerk geeft aan samen te werken met moederbordpartners, in de hoop de overklokbaarheid van de schijfjes te garanderen. Hierbij werden transfer-snelheden van 12.600 MT/s beloofd, al dienen gebruikers daarvoor wel additionele koeling in te schakelen, aldus XPG. 

Promotionele afbeelding van de XPG Caster-geheugenmodules, waarvan een met rgb-verlichting, de ander zonder.

Ondertussen wordt, volgens de DDR5-standaard, het voltage verlaagt naar 1,1 volt. Over eventuele kits, bestaande uit meerdere modules, werd nog geen uitspraak gedaan. Hetzelfde geldt voor de CL-timings: daarover repte XPG geen woord. Juist die vertragingen zijn nu interessant, gezien deze weer flink op kunnen lopen bij de overgang naar een nieuwe generatie werkgeheugen.

Wel liet XPG weten de nieuwe schijven met en zonder rgb-verlichting te lanceren. Qua design houden de schijfjes er een strak uiterlijk op na, ongeacht verlichting.

XPG is een van de eerste geheugenfabrikanten die specifiek een kwartaal noemt voor hun DDR5-lancering. Partijen als Corsair en enkele Chinese fabrikanten waren sneller met hun aankondigingen, maar niet iedereen is even daadkrachtig in het publiceren van de planning.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk hier om 06:45 live Nvidia's keynote voor Computex 2021 Twin-stick shooter Clid the Snail komt dit jaar naar PS4 en PS5
0

Reacties op: XPG lanceert DDR5-geheugen in derde kwartaal 2021

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.