Nieuws

Workstation-gpu van Intel duikt op in Zuid-Koreaans register

Arc A40 Pro vormt instapmodel voor professionele gpu's

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Intel Arc A40 'Pro'-videokaart is opgedoken in het register van de Zuid-Koreaanse radio-onderzoeksbureau.

Het onderzoeksbureau in Zuid-Korea verstrekt licenties en certificaten voor nieuwe tech-producten, meer dan eens voor een officiële onthulling. Van Intel was bekend dat workstation-gpu's op de planning stonden, maar dit blijkt het eerste teken van leven voor professionele Intel Arc-desktopkaarten.

Het Zuid-Koreaanse certificaat verklapt verder weinig over de Intel Arc A40-videokaart. Zowel specificaties als een geplande verschijning blijven uit, laat staan een beoogde richtprijs. 

Wel werd de mobiele variant, de Arc A40M Pro, eerder door Dell geopperd als alternatief voor de RTX A1000 van Nvidia. Dat doet vermoeden dat de A40-gpu's, net als de Nvidia's A1000, gezien kunnen worden als mogelijke instapmodellen. Ook het gebruik van de 'A4'-noemer, wijst op een lager gelegen chip; Intel gebruikt immers zelf 'A5' voor het middensegment en 'A7' voor de eerste topkaarten.

Volgens eerdere berichtgeving van Intel moeten de eerste Arc workstation-gpu's in het derde kwartaal van 2022 lanceren. Sinds het publiceren van die roadmap blijkt de chipgigant echter veel te kampen met uitstel. Mogelijk verschijnen gpu's als de A40 pas richting het eind van september — hoogstwaarschijnlijk aanvankelijk ook exclusief voor de Aziatische markt.

Bron: RRA

Dit artikel delen:

Lees meer

EVGA doekt wachtrijen voor RTX 30-kaarten op Destruction Derby-achtige modus voor Grid Legends uitgebracht
0

Reacties op: Workstation-gpu van Intel duikt op in Zuid-Koreaans register

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.