Nieuws
Prototype van het Wooting 60HE-toetsenbord.

Wooting 60HE brengt magnetisme naar minitoetsenborden

Pre-orders trappen in september af

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Nederlandse toetsenbordfabrikant Wooting heeft, na enkele teasers, het nieuwe 60HE-model uit de doeken gedaan. Dit opvallend compacte toetsenbordje wordt uitgerust met de magnetische 'Lekker'-schakelaars en is, tot op zekere hoogte, in staat om verder te doe-het-zelven.

Wootings nieuwste letterplank kenmerkt een van de eerste 60% toetsenborden met analoge input. Gebruikers kunnen zelf bepalen wanneer de Lekker-switch activeert (digitaal) of ze instellen als trekkers of pookjes zoals we van controllers  kennen (analoog). 

De Wooting One en Wooting Two — inmiddels beide uitverkocht — maakten het analoge effect haalbaar met optische schakelaars. De Lekker-schakelaar is daarentegen een magnetische schakelaar, gemaakt door Wooting en Gateron. Diepte 'voelen' aan de hand van elektromagnetisme is een onderdeel van het 'hall-effect', waarnaar ook verwezen wordt met de 'HE' in de noemer.

Screenshot van de onthullingstream van de Wooting 60HE.

Naast het magnetische en analoge effect oriënteert Wooting de 60HE ook meer richting de doe-het-zelf-aandeel onder toetsenbordpuristen. De interne printplaat is zo gebouwd dat deze ook in andere, populaire behuizingen te plaatsen is.

Wootings eigen omhulsel is in dit geval volledig plastic. De precieze vorm die per livestream al onthuld werd, betreft vooralsnog een prototype. Wel zou het relatief makkelijk moeten zijn om de behuizing te openen voor het schoonhouden of (verder) invetten van de componenten.

De Wooting 60HE heeft nog geen precieze releasedatum of richtprijs, maar Wooting verzekert dat voorbestellingen in september 2021 geplaatst kunnen worden. Op de officiële webwinkel van Wooting is vooralsnog geen pagina voor de Wooting 60HE te vinden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoogtepunten: Call of Duty: Vanguard verschijnt op 5 november Hoe ouderschap voelt als de videogame van je leven
0

Reacties op: Wooting 60HE brengt magnetisme naar minitoetsenborden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.