Nieuws
Bovenaanzicht van een kleurrijk verlicht rgb-toetsenbord, in dit geval de Wooting 60HE.

Windows 11 krijgt eigen menu voor rgb-instellingen

Geen gedoe meer met meerdere software-omgevingen?

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Nieuwe testversies van Windows 11 lijken het mogelijk te maken rgb-instellingen op apparatuur aan te passen vanuit het besturingssysteem zelf.

De nieuwe menu-opties werden aangetroffen door softwarehistoricus Albacore op Twitter. In een recente testomgeving van Windows is een nieuw 'verlichting'-paneel te vinden in het personalisatiemenu. Aldaar lijken verschillende rgb-apparaten door Windows herkend te worden, met in ieder geval de mogelijkheid om alle apparatuur direct af te stemmen op de Windows-accentkleur, vaste kleuren of regenboogeffecten.

Verdere mogelijkheden werden door Albacore niet uitgelicht, maar de software-expert meent dat plannen voor een rgb-menu in Windows al uit 2018 stammen. Sommige kenners meenden dat Windows' eigen rgb-onderneming sindsdien stilletjes geannuleerd was, maar inmiddels lijkt Microsoft de nieuwe feature dan toch uit te willen rollen. 

Vooralsnog lijkt Windows' rgb-instellingen wel beperkt tot externe apparatuur, specifiek over usb aangesloten. Onduidelijk is nog of Microsoft uiteindelijk ook rgb-hardware — denk aan videokaarten, ventilatoren en werkgeheugen — mee wil nemen in het verlichtingsmenu. 

Het feit dat de nieuwe Windows-functionaliteit momenteel in een semi-publieke testfase lijkt te verkeren, geeft aan dat de daadwerkelijke uitrol van het menu mogelijk al nabij is. Microsoft zelf heeft nog geen indicatie afgegeven wanneer het rgb-menu ook op de consumentenversie van Windows 11 meegenomen wordt. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Nvidia's upscaling voor video volgt deze maand nog Maker The Settlers komt met citybuilder Pioneers of Pagonia
0

Reacties op: Windows 11 krijgt eigen menu voor rgb-instellingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.