Nieuws
Het logo van Intel Arc

Winactie hint naar 825 dollar vraagprijs voor 'premium' Intel Arc-videokaart

De op-één-na zwaarste kaart zou circa 650 dollar kosten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Met de 'Xe-HPG Scavenger Hunt' maakt Intel het mogelijk Arc-videokaarten te winnen, nog voordat ze überhaupt onthuld zijn. In de voorwaarden van de winactie schemeren echter ook de huidige adviesprijzen van Intels eerste twee gaming-gpu's door: 825 en 650 dollar respectievelijk.

De Xe-HPG Scavenger Hunt laat geïnteresseerde gamers jagen op informatie over de eerste reeks Intel Arc-producten. Specifieke hints zijn in een eerste fase verspreid over het internet en sociale media; de daaropvolgende antwoordfase gaat 27 oktober van start

Met de komst van de tweede fase heeft Intel de spelvoorwaarden wederom geüpdatet, met meer informatie over de precieze prijzen. Zowel een "Premium Intel Arc-videokaart" als een "Performance"-variant zijn onderdeel van de prijzenpoule, met nu ook een geschatte dollarwaarde van de verschillende prijzen.

Promotioneel beeld van de eerste Intel Arc-gpu's voor gamers en content creators.

Zo bestaan de honderd hoofdprijzen uit de zogenaamde Premium-videokaart en een half jaar Xbox Game Pass voor pc, samen goed voor 900 dollar. Het daaropvolgende prijzenpakket bestaat uit de Performance-kaart en een kwartaal Xbox Game Pass, wat Intel op 700 dollar schat. Die 'tweede prijs' wordt tweehonderd keer beschikbaar gesteld.

Het vergt niet veel rekenwerk om het Game Pass-abonnement van die prijzen af te trekken en daarmee de vraagprijs van de videokaarten te achterhalen. Respectievelijk zou dat circa 825 en 650 dollar bedragen; adviesprijzen die in lijn zijn met het concurrerende aanbod van Nvidia en AMD.

De daadwerkelijke specificaties van beide gpu's zijn vooralsnog onbekend. Eerder gaf Intel wel aan dat de zwaarste Arc-gpu— vooralsnog DG2-512EU of Arc a700 genoemd — gelijkspel zou kunnen spelen met de populaire GeForce RTX 3080 van Nvidia. De gpu telt in ieder geval 512 execution units en zou over 16 GB GDDR6-geheugen beschikken.

Overmorgen gaat de Xe-HPG Scavenger Hunt over op de tweede fase, waar uiteindelijk driehonderd winnaars beloond worden met nieuwe videokaarten van Intel. Naar de hints en antwoorden hoef je niet te zoeken; Nederlanders en Belgen mochten sowieso al niet meedoen met de winactie. 

Bron: Intel

Dit artikel delen:

Lees meer

Transformers Beyond Reality komt dit jaar naar PSVR en SteamVR Intel verwacht dat chiptekort tenminste tot 2023 duurt
2

Reacties op: Winactie hint naar 825 dollar vraagprijs voor 'premium' Intel Arc-videokaart

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 25 oktober 2021 21:51
  Nou, ik vind niet dat je daar zomaar de prijs van af kunt leiden, er wordt wel vaker gratis games meegeleverd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 25 oktober 2021 22:49
  @SuperDre Dat zijn vaak "gratis games" bij een bepaalde aankoop; hier zijn de Game Pass-abonnementen onderdeel van de prijzen (en dus vermoedelijk ook de geschatte waarde).

  Kan alsnog zijn dat de daadwerkelijke adviesprijzen anders uitvallen, maar de actie kenmerkt wel de eerste keer dat Intel mogelijke verkoopprijzen noemt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.