Nieuws
Promotionele render van MSI's Radeon RX 6600 XT Gaming X-videokaart.

Webwinkel Newegg zet RX 6600 XT te koop à 1.099 dollar

Verdrievoudigde verkoopprijs is inmiddels verwijderd

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De Noord-Amerikaanse webwinkel Newegg bood afgelopen weekend, vóór verval van het verkoopembargo, MSI's variant van de Radeon RX 6600 XT-videokaart aan. De vraagprijs bedroeg 1.099 dollar; bijna een drievoud van de richtprijs die AMD aan de gpu koppelt.

Newegg is, net als bijvoorbeeld Bol.com en Amazon een webwinkel waar derde partijen ook producten op aan kunnen bieden. Naar al het schijnt werd de RX 6600 XT van MSI hier aangeboden door een Chinese partij onder de naam "AIO" — niet te verwarren met de populaire afkorting voor all-in-one cpu-koelers. 

Inmiddels is de verkooppagina ontdaan van de prijs, vermoedelijk door Newegg's eigen ingrijpen. Volgens de pagina is de kaart plots "niet op voorraad", ook al start de officiële verkoop van de RX 6600 XT pas op 11 augustus aanstaande. 

Hoe de nog te verschijnen kaart überhaupt zo vroeg op de populaire hardware-winkel aangeboden mocht worden, is vooralsnog onduidelijk. 

Screenshot van een Newegg-pagina voor de MSI Radeon RX 6600 XT Gaming X-videokaart.

De vraagprijs van dik duizend dollar is bovenal onredelijk hoog — zelfs hoger dan de preventieve prijs die een Nieuw-Zeelandse webwinkel nog voor de onthulling van de RX 6600 XT-kaarten online slingerde. Ter referentie: in het Westen worden moderne AMD-kaarten doorgaans voor ongeveer anderhalf maal de adviesprijs verkocht. 

Wel wordt verwacht dat deze MSI-variant van de kaart een tik meer zal kosten dan AMD's voorgestelde prijs van 379 dollar. De Gaming X-modellen van MSI worden immers direct vanuit de fabriek geleverd met overgeklokte prestaties en krachtigere koeling. Maar ook dan zou 1.099 dollar waarschijnlijk eerder een (ruime) verdubbeling van MSI's adviesprijs betreffen.

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe South Park-game in ontwikkeling bij makers van serie Splitgate is de beste Halo sinds Reach - Ron & Erik Podcast 345
0

Reacties op: Webwinkel Newegg zet RX 6600 XT te koop à 1.099 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.