Nieuws
De vier categorieën om compatibiliteit voor de Steam Deck te kenmerken.

Valve vertelt meer over verificatie van games op Steam Deck

Niet alles draait (direct) lekker op de Deck

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Per webpagina en handige uitlegvideo laat Valve weten hoe games geverifieerd worden voor de Steam Deck. Met behulp van vier categorieën wil Valve verduidelijken wat wel en niet op de draagbare spelmachine draait.

Valve indexeert Steam-spellen automatisch wanneer gebruikers op de Steam Deck door de webwinkel of de eigen bibliotheek bladeren. Een 'Verified' titel dient uitzonderlijk goed te draaien op de handheld, met het oog op onder meer gebruikersinput, grafische prestaties en snelheid.

Eerder had Valve al aangegeven dat een stabiele 30 frames per seconde de laagste eis voor speelbaarheid was. Games die goed op de Deck draaien en daarvoor geverifieerd worden, worden vervolgens ook in een eigen 'Great on Deck'-categorie in de winkel aangeboden.

'Playable' titels kunnen in essentie prima op de Steam Deck draaien, maar vergen nog "enige handmatige afstelling", aldus Valve. Denk daarbij aan het koppelen van controller- of touch-besturing, maar ook aan het balanceren van de grafische druk op de hardware. Wat in een game wel en niet vooraf ingesteld is voor de Steam Deck, is direct vanaf de respectievelijke winkelpagina in te zien.

'Unsupported' wordt gebruikt voor titels die simpelweg niet op de Steam Deck kunnen draaien, zoals vr-spellen. Valve geeft daarbij wel aan dat games die als Unsupported worden geindexeert, later alsnog speelbaar gemaakt kunnen worden — bijvoorbeeld met software-updates voor de handheld.

Titels die nog niet door Valve getest zijn, worden als 'Unknown' bestempeld. Gezien de voortdurende stroom van nieuwe spellen zal het immers lang niet altijd mogelijk zijn voor Valve om alle games op compatibiliteit te beproeven.

De Steam Deck verscheept op zijn vroegst in december dit jaar, met een vanafprijs van 419 euro. Geïnteresseerde gamers kunnen nog altijd een van de drie uitvoeringen reserveren via de Steam Deck website; voor nieuwe aanvragen wordt momenteel een oplevering na het tweede kwartaal van 2022 verwacht.

Bron: Steam Deck

Dit artikel delen:

Lees meer

Starbreeze onthult deze week meer details over Payday 3 Ook Corsair werkt aan AIO-koeler met geïntegreerd display
0

Reacties op: Valve vertelt meer over verificatie van games op Steam Deck

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.