Nieuws
Reeds verdwijderd beeld van een mining-opstelling van een cryptoboer op Twitter.

Trotse cryptoboer op Twitter wordt direct 'gedoxt'

Fervente aanhangers van crypto worden linea recta weggepest

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Afgelopen weekend deelde Twitter-gebruiker @Jaxson_Davidson met trots allerlei beelden van zijn gigantische cryptoboerderij. Geagiteerde internetpassanten achterhaalden al snel de locatie en deelden hun bevindingen direct onder de virale video.

De aanzet tot ophef is, net als het complete account, inmiddels geheel verwijderd. Niet lang na het verschijnen van Davidsons tweet slingerden anonieme Twitter-gebruikers de locatie van de cryptoboerderij de wereld in — het zogenaamde doxen. Davidson, die zelf een handje hielp door vragen over de boerderij in detail te beantwoorden, verdween niet veel later volledig van Twitter. 

Doorgaans slaat doxen op het delen van thuisadressen en andere persoonlijke informatie. Of dit daadwerkelijk een dox betreft, is enigszins betwijfelbaar. Davidsons cryptoboerderij lijkt zich te bevinden in een overkoepelend datacenter, welke als Amerikaans verhuurbedrijf middels een openbaar register te vinden is. De inmiddels populair gebleken tweets met de 'gedoxte' gegevens zijn vermoedelijk wegens die omstandigheden niet weggehaald van Twitter, waar het delen van andermans privégegevens veelal verboden is.

Oorspronkelijk toonde Davidsons tweet videobeelden die als rondleiding van "slechts een vierde" van zijn cryptoboerderij dienden. In nette rack-opstellingen waren honderden high-end videokaarten te zien, waaronder ogenschijnlijk ook veel Founder's Editions van de RTX 3070 en tal van AMD's huiseigen RDNA2-kaarten. De video vergaarde in korte tijd meer dan drieënhalf miljoen impressies.

Verwijderde tweet van een cryptoboer die zijn mining-hardware trots toont per videorondleiding.

Davidson gaf daarbij zelf al aan dat veel van de kaarten "direct via Nvidia" en andere partners verkregen zouden zijn, tegen "gunstige prijzen" bovendien. Voor de grote groep gamers die al ruim een jaar met prijsinflatie en voorraadproblemen in hardware kampt, schoten die trotse claims in het verkeerde keelgat.

Davidson zou wel intenties hebben gehad om de gaming-kaarten binnenkort in te ruilen voor Nvidia's CMP 170HX, een nieuwe videokaart die specifiek bedoeld is voor cryptomining. In reactie op andere Twitter-gebruikers gaf de cryptoboer aan dat hij aanvankelijk gaming-kaarten prefereerde, wegens onder meer hun "gemak in het doorverkopen".

De initiële 'doxer' werd op Twitter gevierd, een enkele uitzondering daargelaten. Op het sociale platform zijn zaken als cryptomining en NFT's al langer een omstreden kwestie. Grootpraat over digitale valuta wordt, zeker de laatste paar maanden, vaker aangevochten met memes en publieke kleineringen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Psychonauts 2-studio heeft meerdere projecten in de maak De Top 10 van 2021 - Ron en Erik Podcast 364
3

Reacties op: Trotse cryptoboer op Twitter wordt direct 'gedoxt'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 20 december 2021 09:23
  Ik vind crypto boeren in hetzelfde rijtje passen als huisjes melkers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 20 december 2021 13:55
  @-JK- Stel je voor Prins Bernhard was een crypto bro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  arthurvv

  • 20 december 2021 14:06
  @TomKauw Breng die man niet op ideeen plz

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.