Nieuws
Top-down overzicht van verschillende Xtrfy-randapparatuur, welke sinds kort onderdeel uitmaakt van Cherry's portfolio.

Toetsenbordspecialist Cherry neemt Xtrfy over

Randapparatuurfabrikant wordt slachtoffer van cherrypicking

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Fabrikant Cherry, vooral bekend van de Cherry MX-toetsenbordschakelaars, heeft het Zweedse gamingmerk Xtrfy overgenomen.

Cherry maakt zelf ook al langer (mechanische) toetsenborden en, pas iets recenter, ook muizen. De van origine Amerikaanse fabrikant heeft daarbij echter altijd een mainstream doelgroep aangesproken, waar het nog relatief jonge Xtrfy sinds 2013 rap terrein overwon in de gaming- en esport-sectoren. 

In een persbericht op de officiële Xtrfy-website verklaren beide partijen de keuze voor elkaar. "Met deze acquisitie verbreden we onze toegang tot de groeiende gaming- en esport-gemeenschappen en versterken we onze expertise in productmanagement en marketing, zowel via onze distributeurs als aan ons B2C-front, zo stelt Cherry-voorzitter Rolf Unterberger. 

Aan de andere kant blijkt Xtrfy's technische directeur Erik Jensen ook hoopvol over de overname. "Als onderdeel van het Cherry-team krijgen we meer mogelijkheden met het oog op innovatie en productie; dat maakt me erg enthousiast over onze toekomstige portfolio aan producten. [Een samenwerking met] Cherry is precies wat we zochten — en vice versa."

Cherry en Xtrfy kwamen al eerder met elkaar in aanraking via de productie van toetsenborden. Xtry's relatief populaire en compacte K5-toetsenbord wordt standaard voorzien van schakelaars van Kailh, maar werd later voorzien van een speciale Cherry MX-uitvoering, met daarin de exclusievere Cherry MX Speed Silver-schakelaars. 

Vooralsnog hebben de twee gefuseerde partijen geen nieuwe producten onthuld. Wel is zeker dat Xtrfy voorlopig onder eigen bestuur voortleeft, met voorzitter en mede-oprichter Joakim Jansson nog altijd aan het roer.

Dit artikel delen:

Lees meer

Grote patch voor High on Life uitgebracht Update GTA Online brengt nieuw verhaal met zich mee
0

Reacties op: Toetsenbordspecialist Cherry neemt Xtrfy over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.