Nieuws
Foto van de Teamgroup N74V-M80-ssd, inclusief de gepatenteerde dampkamer van Teamgroup als koeloplossing.

Teamgroup introduceert dampkamer voor M.2-ssd's

Koeloplossing is vooralsnog exclusief voor industriële sector

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Teamgroup heeft een nieuwe dampkamer voor M.2-ssd's geïntroduceerd en gepatenteerd. De eerste ssd met de luxe koeloplossing, de N74V-M80, is direct verkrijgbaar voor industriële afnemers.

Met de unieke dampkamer belooft Teamgroup dat industriële ssd's blijven presteren tussen de -40 en 85 graden celsius. Hoeveel koeler de dampkamer precies is ten opzichte van traditionele heatsinks (of waterkoeling) wordt niet benaderd; wel claimt Teamgroup dat de dampkamer "tot 75 procent snellere resultaten" biedt dan dezelfde ssd zonder heatsink.

Gelijktijdig met het patenteren van de dampkamer introduceert Teamgroup ook de industriële N74V-M80-ssd, welke direct met de nieuwe koeloplossing geleverd wordt. De N74V-M80 is een PCI 3.0 (x4) ssd van 128 GB, 265 GB of 512 GB, met maximale sequentiële lees/schrijf-snelheden van 3.445/2.520 MB/s. Een adviesprijs is enkel verkrijgbaar op aanvraag.

Voor Teamgroup is het niet de eerste keer dat de fabrikant inspeelt op de toenemende hitte van M.2-ssd's. Zo onthulde dochtermerk T-Force recentelijk een AIO-koeler voor zowel cpu als M.2-ssd. Teamgroup voorziet dat zeker de controller-chip van M.2-ssd's op de PCIe 5.0-interface heet op kan lopen, naar verwachting tot circa 110 graden celsius. 

Zowel de dampkamer als AIO-koeler lijken pogingen van Teamgroup om op de hitteproblemen vooruit te lopen. De eerste PCIe 5.0-ssd's en compatibele moederborden worden her en der al geteased; hoogstwaarschijnlijk trapt de nieuwe interface richting het einde van het jaar af.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ingewijde voorspelt Nvidia-gpu met 48 GB GDDR6X op 800 watt Halo Infinite kan via aanpassing op Steam Deck worden gespeeld
1

Reacties op: Teamgroup introduceert dampkamer voor M.2-ssd's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    CroniC

    • 27 juli 2022 15:54
    Oh ik dacht even een hokkie waar lekker gefakkeld kon worden lol

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.