Nieuws
Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

Taiwanees Twitter-account van Nvidia lijkt gehackt

Van doodse stilte naar Dogecoin aansmeren

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Het anders vrijwel doodstille Twitter-account van Nvidia Taiwan lijkt gehackt te zijn; nieuwe tweets promoten plots obscure acties rondom cryptovaluta.

De Taiwanese tak van Nvidia had sinds eind 2019 al geen tweets meer gepubliceerd, tot voor kort dus. Sinds vanmiddag reageert het account op een reeks eerdere tweets, met geheel irrelevante en Engelstalige promoties over verschillende cryptovaluta. 

Met afbeeldingen van Twitter-baas Elon Musk en verwijzingen naar het officiële Dogeathon-evenement beweert het Nvidia-account tijdelijk Dogecoin-bedragen te verdubbelen en andere prijzen aan crypto-investeerders weg te geven. In tegenstelling tot de vele nepaccounts die momenteel de ronde doen op Twitter, bevestigt het verificatievinkje dat het hier wel degelijk om een officieel kanaal van Nvidia gaat. De actie zelf is met alle waarschijnlijkheid niet bepaald betrouwbaar.

Nvidia heeft vooralsnog niet gereageerd op de vermeende hack, zij dat via het Taiwanese account of een ander officieel kanaal. Een tweetal van de opmerkelijke crypto-promoties zijn nog altijd online te zien op Twitter

Desalniettemin valt te betwijfelen of de gekaapte toegang tot het account Nvidia-liefhebbers massaal op het verkeerde been kan zetten: @NvidiaTaiwan telt op moment van schrijven immers niet veel meer dan 1.000 volgers. Met daarbovenop bijna drie jaar aan inactiviteit is het aannemelijk dat de onverwachtse tweets überhaupt niet vaak gezien zullen worden. 

Voor Nvidia is dit zeker niet de eerste infiltratie van het jaar, zij het wel een ogenschijnlijk minder ernstige. In het eerste kwartaal van 2022 beweerde een hackerscollectief onder meer de broncode van DLSS gestolen te hebben, waarmee geprobeerd werd Nvidia te chanteren. 

Dit artikel delen:

Lees meer

YouTuber maakt PlayStation 1-versie van God of War Ragnarök Forever Skies uitgesteld naar eerste helft van 2023
0

Reacties op: Taiwanees Twitter-account van Nvidia lijkt gehackt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.