Nieuws
Promotionele foto van de T-Force Siren Duo360 AIO-koeler in een game-pc.

T-Force' AIO-koeler voor cpu en ssd kost 399 dollar

Unieke koeloplossing verschijnt in november

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De eerder onthulde AIO-koeler voor cpu en ssd van T-Force verschijnt volgende maand in de Verenigde Staten, met een adviesprijs van 399 dollar.

Dat maakte moederbedrijf TeamGroup bekend op diens eigen website, alwaar het voorheen enkel geteasede product ook hernoemd is tot de Siren Duo360 AIO-koeler. Vooralsnog is T-Force nieuwe koeloplossing de eerste AIO-koeler die, naast de traditionele cpu, ook een NVMe-ssd (naar M2.2280-standaard) van actieve waterkoeling kan voorzien.

Inmiddels is ook bekend dat de koeler compatibel is met de nieuwste processorplatformen: LGA1700 van Intel en AM5 van AMD. Op de specificatiepagina meent TeamGroup dat de compatibiliteit terug moet reiken tot LGA-2066 en AM2/FM2.

Daarnaast lijkt argb-verlichting een zekerheid geworden; de kleurenverlichting is terug te vinden in de drie 120mm-ventilatoren op de radiator, de cpu-module en een magnetisch los te koppelen argb-element voor de ssd. De verlichting is compatibel met onder meer de rgb-suites van Asus, Gigabyte en MSI — Corsair en Razer lijken hier buitenspel gezet te worden.

Productafbeelding van de T-Force Siren Duo360-koeler, met radiatorcomponent, processorpomp en een koelmodule voor NVMe-ssd's.

De Siren Duo360 werd aanvankelijk onthuld als een oplossing voor alsmaar heter oplopende NVMe-ssd's — een vooruitzicht voor PCIe 5.0-schijven waar TeamGroup nu al oplossing voor uit wil rollen. Inmiddels heeft TeamGroup daar meer concrete beloftes omheen gebouwd. Onder de juiste omstandigheden kan de hybride koeler tot circa 50 procent in hitte besparen op ssd's, ten opzichte van een heatsink-loze toepassing. 

Een geteste maar verder geheel onbekende PCIe 5.0-schijf draaide zonder heatsink op 75 graden tijdens een volle belasting; met de Siren Duo360 zou dat beperkt worden tot 52 graden. In combinatie met een huiseigen PCIe 4.0-schijf zou het verschil nog groter uit moeten pakken: van 67 graden naar 35 graden. 

T-Force Siren Duo360 moet medio november officieel in de verkoop treden, te beginnen bij een uitrol in de Verenigde Staten. Onduidelijk is nog of en wanneer de nieuwe AIO-koeler in Europa verschijnt. Zeker in de Benelux worden weinig van TeamGroups producten, naast ssd's en werkgeheugen, verscheept. De eerste PCIe 5.0-ssd's staan nog officieel te verschijnen, maar zijn al wel compatibel met bijvoorbeeld AMD's Ryzen 7000-systemen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Konami kondigt meerdere Silent Hill-games en nieuwe film aan The Callisto Protocol heeft performance-modus met 60 fps
0

Reacties op: T-Force' AIO-koeler voor cpu en ssd kost 399 dollar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.