Nieuws
Gelekte afbeelding van de Gigabyte Aorus Gaming- en Eagle-varianten van de nog onaangekondigde Radeon RX 6600 XT-videokaart.

Sterke mining-prestaties RX 6600 XT maken de gpu 'riskant'

AMD's budgetkaart is ook rendabel wat betreft cryptomining

Geschreven door Tom Kauwenberg op
AMD's nieuwe budget-gpu, de Radeon RX 6600 XT, blijkt bijzonder rendabel in cryptomining. Onder andere VideoCardz en Tom's Hardware voorspellen daarom fikse prijsverhoging voor de kaart

Aanvankelijk sprak een populaire Reddit-post positief over de prestaties, waarna meer mensen aan het minen zijn geslagen. De resultaten zijn, zeker met de juiste afstelling, niet allerminst. Direct uit de doos hasht bijvoorbeeld MSI's Gaming X-model van de RX 6600 XT al snel 28MH/s (Ethereum), op ongeveer 93 watt.

Stel je de gpu beter af, door de geheugensnelheid te verhogen en grafische kernen te 'onderklokken', dan mogen miners rekenen op circa 32 MH/s over slechts 55 watt. 

Overzicht van de statistieken van de AMD Radeon RX 6600 XT in Ethereum-mining.

De conclusie is daarmee vooral dat de nieuwe videokaart niet alleen goedkoop inspeelt voor gamers, maar miners des te meer aan kan spreken. De lage adviesprijs en relatief sterke hash-per-watt-verhouding maken de kaart aanlokkelijk voor cryptoboeren. Internationale tech-journalisten voorspellen hierdoor flink wat animo voor de RX 6600 XT's, met bijbehorende prijsverhogingen bovendien. 

In het recente verleden kenden de AMD-kaarten minder prijsinflatie dan het aanbod van Nvidia. Afgelopen mei piekten de prijzen voor videokaarten tot wel drievoud adviesprijs, maar sindsdien stagneert de  gemiddelde verkoopprijs van AMD's aanbod op anderhalf maal de respectievelijke richtprijzen.

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

'Remasters Grand Theft Auto 3-trilogie verschijnen dit najaar' Blair Witch: VR Edition nu uit op PSVR en Steam
1

Reacties op: Sterke mining-prestaties RX 6600 XT maken de gpu 'riskant'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    kimberlyose

    • 18 augustus 2021 10:58
    Ik ben vrij vanavond. Wil je wat drinken, klik dan op de link om mijn profiel met het telefoonnummer te vinden —- shorl.com/byfebysyruku

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.