Nieuws
Illustratie van alle onderdelen van het SteelSeries Arena 9-surroundsysteem

SteelSeries brengt pc-speakers terug met Arena-reeks

Speakersetjes verkrijgbaar als 2.0-, 2.1- en 5.1-opstellingen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
SteelSeries duikt (terug) in de markt van pc-speakers met de Arena 3-, Arena 7- en Arena 9-luidsprekersets.

De SteelSeries Arena-speakers bestaan steevast uit 4 inch drivers van organische vezels en zijde, welke over audiojack (in en uit) en Bluetooth aangestuurd kunnen worden. Vanaf de Arena 7, het 2.1-middenmodel, wordt ook een usb-aansluiting en optische in- en uitgang geïntroduceerd, voor bijvoorbeeld ook console-gaming of filmbeleving. 

In het geval van de Arena 7 en Arena 9 wordt een 6,5 inch neerwaarts gerichte subwoofer meegeleverd. In die gevallen wordt het gros van de I/O ook overgeheveld naar de achterzijde van de woofer. 

De Arena 7 en Arena 9 beschikken beide ook over rgb-verlichting, met een ring onderop de (voorste) speakers, alsmede een schelp die de achterliggende muur kan belichten. Als extra luxe biedt de Arena 9 ook een oled-besturingspuck, waarmee gamers snel kunnen wisselen tussen geluidsprofielen of upmixing van het surround-geluid.

Rechterluidspreker van het SteelSeries Arena 9-surroundsysteem, inclusief rgb-verlichting.

Voor een versimpelde installatie zijn de achterste twee speakers van de Arena 9 draadloos gemaakt. De twee luidsprekers worden op elkaar aangesloten, waarbij vervolgens maar één kant op het stroomnet aangesloten dient te worden. De satellietspeakers komen, net als de andere torentjes, met een verstelbare voet — maar zijn optioneel ook aan muren te monteren. Over het bereik heeft SteelSeries vooralsnog geen uitspraak gedaan.

Om het geluid van de Arena-speakers van aanpassingen te voorzien — alsmede de rgb van een ander kleurtje — maakt SteelSeries gebruik van de eigen GG Engine en SteelSeries Sonar. De Arena-speakers kennen vanuit hier een 10-bands equalizer en echo-onderdrukking bij audiogesprekken. 

De complete Arena-reeks is per direct verkrijgbaar, bij onder meer SteelSeries' eigen webwinkel. De SteelSeries Arena 3 heeft als 2.0-instapmodel een adviesprijs van 149,99 euro. De SteelSeries Arena 7 kost 329,99 euro en het SteelSeries Arena 9-surroundsysteem kent een richtprijs van 599,99 euro. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Middle Earth: Shadow of Mordor en Assassin’s Creed: Origins gratis voor Amazon Prime-abonnees Deze items mogen niet ontbreken in een streaming set-up
1

Reacties op: SteelSeries brengt pc-speakers terug met Arena-reeks

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kr1z

  • 28 augustus 2022 16:13
  "neerwaarts gerichte subwoofer " ; ik denk dat mijn onderburen dat leuk gaan vinden.
  Verder wel geinteresseerd…zeker omdat ik analoog 5.1 maar niet aan de praat krijg met m`n Edifier S760D (ik krijg dan een bromtoon).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.