Nieuws
Render van de Sabrent Rocket 4 Plus G-ssd in een moederbord, met daaroverheen een semitransparante afbeelding van de Sabrent Gaming Heatsink.

Sabrent onthult voor DirectStorage gemaakte gaming-ssd's

Plus een losse 'gaming heatsink' voor optimale resultaten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-fabrikant Sabrent heeft een nieuwe reeks Rocket 4 Plus G-ssd's onthuld, ditmaal speciaal geoptimaliseerd voor Microsofts DirectStorage-api.

De Sabrent Rocket 4 Plus G-ssd's zijn direct beschikbaar in volumes van 1 T B (169,99 dollar), 2 TB (299,99 dollar) en 4 TB (699,99 euro). Elk van de M.2 NVMe-ssd's is compatibel met de PCIe 4.0-interface en leest data op maximaal 7 GB/s. Een schrijfsnelheid werd niet genoemd in Sabrent eigen promotiemateriaal rondom de ssd's.

In grote lijnen lijken de Rocket 4 Plus G-ssd's een revisie van de eerder verschenen Rocket 4 Plus-modellen van Sabrent. Ook deze ssd's ondersteunen PCIe 4.0-overdracht en beleoven sequentiële lees- en schrijfsnelheden van (evenals) 7 GB/s en 3,7 GB/s. De eerdere 'non-G'-varianten komen daarnaast ook in groottes van 500 GB en 8 TB.

Beeldmateriaal van de Sabrent Rocket 4 Plus G-ssd en bijbehorende heatsink, met daarnaast veelbelovend marketingmateriaal rondom de O2 Game-Optimized-firmware van Sabrent.

Sabrent doopt de nieuwere ssd's om als specifieke gaming-ssd's aan de hand van twee nieuwigheden: optimalisatie voor DirectStorage en de introductie van 'O₂ Game-Optimized'-firmware. Van beide features is echter niet geheel duidelijk wat ze precies in moeten houden. 

DirectStorage kan volgens Microsoft zelf immers op allerlei uiteenlopende ssd's (en zelfs hdd's) draaien. Ondertussen wordt van de nieuwe firmware enkel beloofd dat het "vooruitstrevende hardware naar nieuwe niveaus zal tillen". Vermoedelijk betreft het een huiseigen programma wat de drivers van de opslagapparatuur up-to-date houdt, zoals bijvoorbeeld de Magician-applicatie van concurrent Samsung. 

Naast de nieuwe NVMe-ssd's onthulde Sabrent ook een los verkrijgbare ssd-hittespreider voor gamers, simpelweg 'Gaming Heatsink' genaamd. De additionele koeling kost 29,99 dollar, maar ontbreekt duidelijk nog aan verdere details. Op Sabrents eigen webpagina wordt de heatsink steevast een ssd genoemd, inclusief de aanwezigheid van de nieuwe firmware. Beloftes over verlaagde temperaturen legt Sabrent vooralsnog niet vast. 

Dit artikel delen:

Lees meer

'Dead Island 2 wordt dit jaar nog opnieuw onthuld' Mortal Kombat 12 wordt niet tijdens EVO 2022 aangekondigd
0

Reacties op: Sabrent onthult voor DirectStorage gemaakte gaming-ssd's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.