Nieuws
Promotionele render van een mobiele AMD Ryzen-processor.

Roadmap van AMD's mobiele cpu's tot 2023 lekt uit 

Rembrandt moet volgend jaar lanceren; van Gogh is dood

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Een interne roadmap met AMD's plannen voor mobiele cpu's is door ingewijden uitgelekt. Sommige specificaties en plannen kunnen nog veranderen, maar voor nu lijkt AMD te streven naar een 2022-lancering voor Zen3+-processors, schijnbaar op 6nm procedé.

Delen van AMD's cpu-plannen lekten al eerder uit, maar Twitter-gebruiker @Broly_X1 publiceerde een compleet schema, specifiek voor de mobiele kant van het verhaal. De verschillende processorreeksen zijn onderverdeeld in jaartallen, maar ook in verschillende soorten draagbare apparaten.  

Ook de Twitteraar geeft aan dat specificaties en plannen nog kunnen veranderen. Tussen neus en lippen door lijkt bevestigd te worden dat deze roadmap misschien al wat ouder is. De zogenaamde Van Gogh-reeks, blijkbaar ooit bestemd om dit jaar uit te rollen voor tablets en handheld-apparaten, werd een uur later doodverklaard door dezelfde lekker van dienst. 

Het interessantst blijft vooral de Rembrandt-lijn — vermoedelijk de Ryzen 6000-generatie — die nu op de planning staat voor 2022. De hier verkozen Zen3+-architectuur blijkt te draaien op een 6nm procedé en ondersteunt nieuwigheden als USB 4.0 en DDR5-geheugen. De introductie van de nog onbekende "HSP"-afkorting slaat mogelijk op een eigen machine learning-platform van AMD.

Volgens de Twitter-ingewijde zou de Rembrandt-serie niet competitief insteken tegenover Intels hybride Alder Lake-P-platform. Desalniettemin, mocht je volgend jaar een high-end notebook zoeken, dan zijn dit mooie nieuwigheden om naar vooruit te kijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sluit je vanavond tijdens onze Knockout City-livestream aan bij de PU-crew Korte film toont het creatieve ontwikkelproces van Returnal
0

Reacties op: Roadmap van AMD's mobiele cpu's tot 2023 lekt uit 

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.