Nieuws
Render van een Intel Arc-chipset.

Richtlijnen voor benaming Intel Arc-gpu's gelekt

Eerste videokaarten vallen onder Intel Arc a###-noemers

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-ingewijde @momomo_us heeft vermoedelijk de richtlijnen voor Intels naamgevingen rondom de Arc-gpu's gelekt. De videokaarten worden benaamd en genummerd naar Intel Arc x###-standaard.

Voor Intel is 'Arc' uiteraard de overkoepelende graphics-divisie, zoals die GeForce en Radeon heten bij de concurrenten. De hoogstwaarschijnlijk waarheidsgetrouwe lek laat zien dat Intel daarna geen GTX, RTX  (Nvidia) of RX (AMD) voor de nummers wil plakken — enkel een kleine letter, die weer overeenkomt met de generatie waarin de gpu zich begeeft. 

Voor de eerste generatie, Alchemist genaamd, zou dat dan "Intel Arc a###" worden. In de opvolgende generaties (Battlemage, Celestial en Druid) schuift die letter steeds een plaats in het alfabet op.

De gelekte richtlijnen tonen ook aan dat Intel hoogstwaarschijnlijk op alfabetische volgorde nieuwe generaties uitrolt. Tot en met 'Druid' stonden de namen al vast; daarna wordt het zaak een mooie rollenspelterm met de letter 'E' te vinden, en zo voort.

Over de verdere toekomst van Intel Arc blijft het nog even speculeren. De eerste generatie doet daarentegen wel volop rondes in de geruchtenmolen. YouTuber Moore's Law is Dead zou al achterhaald hebben dat de Alchemist desktop-gpu's  (aanvankelijk) in drie verschillende smaken verkrijgbaar zijn.

Intel heeft nog geen officiële verschijningsdatum voor Alchemist (en daarmee de aftrap van Intel Arc-producten). Interne afbeeldingen lijken nog altijd te verwijzen naar het eerste kwartaal van 2022, met vermoedelijk een aankondigingsmoment op CES 2022, welke van 5 tot 8 januari 2022 georganiseerd zal worden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

MSI-koelers verklappen lancering Intel Alder Lake-cpu's PlatinumGames: 'Nintendo beslist of Bayonetta 3 naar andere platformen komt'
0

Reacties op: Richtlijnen voor benaming Intel Arc-gpu's gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.