Review
MSI Infinite S

Review: MSI Infinite S-desktop is een kleine krachtpatser

Klein van buiten, groot van binnen

Geschreven door Roel Stortelder op
Bij gaming desktops denkt men over het algemeen aan grote, opvallende systemen die, wanneer je lekker aan het gamen bent, flink kunnen blazen. Met de Infinite S probeert MSI te bewijzen dat het ook anders kan. De desktop beschikt over een indrukwekkende lijst aan specificaties in een behuizing van slechts 10 liter, maar is het genoeg om aan de claims van MSI te voldoen? In deze review lees je het antwoord.

 • Intel Core i5-9400
 • Nvidia GeForce RTX 2060
 • 8GB single-channel DDR4 RAM
 • 256 GB SSD + 1 TB HDD
 • 128x348x244 mm, 6.35 kg

Prijs: €1300,-

MSI Infinite S

Op het eerste gezicht lijkt de MSI Infinite S op de computer die ook bij jou op school of kantoor staat: klein, compact en matzwart. Toch verklapt het rode draken-embleem op de voorkant al een beetje dat we het hier niet zomaar over een kantoorartikel hebben. Zodra je de aan-knop indrukt, gaat de RGB-verlichting aan en krijg je een hint van de binnenkant. Onder de kap bevinden zich namelijk een MSI RTX 2060 en een negende generatie Intel Core i5-processor. Een uitstekende combinatie van hardware die zich precies in de sweet spot positioneert: zoveel mogelijk prestatie voor een redelijke prijs.

De behuizing is mooi afgewerkt en voelt aan als een high-end product. Door het formaat is het ook makkelijk om de desktop op te pakken en mee te nemen naar bijvoorbeeld een LAN-party. Je hoeft je bij het vervoeren ook weinig zorgen te maken om de hardware in de computer, want de desktop is zo opgebouwd dat hij tegen een redelijk stootje kan. MSI heeft helaas geen handvat toegevoegd, maar gezien de Infinite S in een rugzak past, hoeft dat geen probleem te zijn.

Qua aansluitingen vinden we aan de voorkant een USB 2.0 Type C, USB 2.0 Type A, koptelefoon uit en microfoon in. Aan de achterkant zijn meer aansluitingen te vinden, namelijk vier keer USB 3.1 Type A, twee keer USB 2.0 Type A, surround sound, S/PDIF en ethernet. Als laatste kun je op de videokaart monitoren aansluiten via drie DisplayPorts en één HDMI-poort

MSI Infinite S

Hardware en prestaties

Van de Nvidia RTX 2060 en Intel i5-9400 mag je verwachten dat ze ook bij hogere resoluties een aardige framerate op je monitor toveren. Helaas heeft MSI er voor gekozen om dit te combineren met slechts 8GB single-channel geheugen. Dat is een vreemde keuze, want geheugen is het afgelopen jaar enorm gedaald in prijs en er zijn voldoende games die goed gebruik kunnen maken van 16GB RAM. Daarnaast is er slechts één RAM-stick geplaatst, waardoor het geheugen veel langzamer is dan het had kunnen zijn met twee stickjes. Gelukkig is het makkelijk en goedkoop om nieuw of meer geheugen te plaatsen. Met slechts twee schroefjes gaat de kap er af en is de meeste hardware direct bereikbaar.

De koeling wordt verzorgd door een MSI Ventus-koeler op de videokaart en een aangepaste koeler voor de processor. De ventilatoren van de koelers stoppen helaas nooit met draaien, maar zijn toch erg stil. Zelfs tijdens het gamen wordt er geen storend geluid geproduceerd door de compacte behuizing. De maximale temperaturen van 62 graden en 79 graden voor respectievelijk de videokaart en de processor zijn ook ruim binnen de marges.

MSI Infinite S
In 3DMark Time Spy wist de Infinite S een score te plaatsen van 6858 punten, wat zeer netjes is voor een desktop van deze prijs. In Battlefield 5 heeft de videokaart geen moeite om de framerate boven de 60 fps te houden op 1440p. E-sports games zoals Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends en Rocket League zijn dus ook zonder problemen te spelen op monitoren met een hoge verversingsfrequentie.
MSI Infinite S
De prestaties van de SSD en HDD zijn naar verwachting. De lees- en schrijfsnelheden van de twee 128GB NVMe SSDs zijn hoog genoeg dat een upgrade geen merkbaar verschil zou geven, maar bieden niet genoeg ruimte voor alle games. Gelukkig is er nog de 1TB HDD voor alles dat niet op de SSDs past. Net als het geheugen en de videokaart is de opslag makkelijk te bereiken en dus ook makkelijk om te upgraden. Het toevoegen van een extra SSD is in de toekomst dus binnen vijf minuten gedaan.

Conclusie

De MSI Infinite S is een prachtige, compacte desktop die over zeer nette hardware beschikt. Het door ons geteste model met een RTX 2060 kan alle moderne games goed draaien op 1440p. Door het kleine formaat en rustige uitstraling kan hij ook onopvallend in een woonkamer staan. De stille koeling maakt de desktop ook een uitstekende kandidaat voor media-pc doeleinden. De prijs van ongeveer 1300 euro is daarbij bescheiden vergeleken met de concurrentie. Andere desktops met een RTX 2060 kosten al snel honderd euro meer. De desktop had een perfecte score kunnen krijgen, maar door het 8GB single-channel geheugen blijft hij steken op vier sterren.
Sterren

Meer Hardware op Gamer.nl:

Dit artikel delen:

Lees meer

Mobiele game Pokémon Masters bevat co-op Vierde seizoen PlayerUnknown's Battlegrounds richt zich op verhaal
7

Reacties op: Review: MSI Infinite S-desktop is een kleine krachtpatser

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Alpaca

  • 18 juli 2019 14:08
  Pittig prijsje voor een pc met 8gb ram. De 2060 is een heel degelijke kaart, maar een 2060 super biedt zoveel meer. En dan zijn de laatste kaarten en van AMD nog buiten beschouwing gelaten. De prijs/kwaliteit van de nieuwe Ryzen lijn tegenover Intel is ook interessant. Maarja, de markt voor kant-en-klare pc's is dan ook anders dan de markt voor de zelfbouwers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  cowzers

  • 19 juli 2019 00:03
  @Alpaca met je eens.. alleen jmmr dat je begint over ram.. 1 van de goedkoopste componenten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Alpaca

  • 19 juli 2019 19:09
  @cowzers Daarom is het ook zo gek dat ze er op hebben beknibbeld. Voor deze kosten hadden ze een meer compleet systeem kunnen leveren. 😉

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WijvanWCeend

  • 18 juli 2019 14:36
  Leuk ding! vooral het formaat is voor iemand die klein woont óf regelmatig z`n pc oppakt voor een LAN natuurlijk fantastisch. Maar voor een machine van 1300,- zou je wat mij betreft wel mogen verwachten dat er in ieder geval 1 usb3.0 / 3.1 aansluiting aan de voorkant zou zitten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DutchDice

  • 18 juli 2019 15:03
  Stoffilters?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  edwinkox

  • 18 juli 2019 22:08
  Volgens mij is het niet verstandig om dit systeem overclocken zeker gezien de warmere zomers en de geringe koelcapaciteit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RoelStortelder

  • 19 juli 2019 00:19
  @edwinkox de processor kan niet overgeklokt worden. De videokaart wel, die heeft ook een uitstekende koeler en wordt van voldoende verse lucht voorzien. Ook in de zomermaanden is het dus geen probleem om die over te klokken. Maak het echter niet te bont, want op een gegeven moment gaat de voeding klagen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.