Nieuws
3D-afbeelding van de vermeende nieuwe AM5-socket van AMD.

Renders van AMD's AM5-socket tonen nieuw installatieproces

Zo kan de volgende generatie Ryzen geïnstalleerd worden

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Benieuwd naar hoe AMD's volgende AM5-processorsocket werkt? Twitter-ingewijde ExecutableFix laat het zien, aan de hand van nieuwe renders die naar verluidt zijn gebaseerd op kennis van interne bronnen.

De renders zijn geenszins direct gelekt vanuit AMD; ExecutableFix maakt de afbeeldingen zelf. Toch komt de visuele voorspelling niet uit het niets. Dezelfde lekker zat ook achter eerdere verslaggeving rondom de specificaties van AMD's volgende generatie processoren en de eerste concrete geluiden over de nieuwe AM5-processorvoet.

Op de 3D-afbeeldingen is duidelijk te zien hoe AMD in lering is geweest van Intels recente sockets. De pasvorm is voorzien van een eigen klemsysteem, compleet met beschermend klepje. Het gehele installatieproces lijkt nog altijd schroefloos plaats te kunnen vinden.

Zoals eerder al bekend werd, lijkt AMD over te stappen op een LGA-vorm — een zogenaamde land grid array. De connectorpinnetjes zitten in dit geval op de socket en niet op de processor zelf. Dit betekent dat de processor direct minder schadegevoelig is. Daarnaast is het repareren of vervangen van een socket ook vaak goedkoper dan het terugbuigen van misvormde cpu-pinnetjes. 

Mochten al ExecutableFix' lekkages waarheidsgetrouw zijn, dan stapt AMD's zogenaamde Raphael-generatie (de consumentenkant van de Zen 4-architectuur) ook geheel over op DDR5-geheugen. Daarentegen houdt het wel vast aan de PCIe 4.0-interface — met ondersteuning tot 28 banen — en kan het stroomverbruik oplopen tot een ferme 170 watt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Intel lanceert NUC 11 Extreme Kit The Ascent is nu beschikbaar voor Xbox en pc
0

Reacties op: Renders van AMD's AM5-socket tonen nieuw installatieproces

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.