Nieuws
Render naar de verwachtingen voor de eerste referentiekaart van Intel Arc.

Renders tonen hoe Intel Arc-referentiekaart eruit kan zien

Officieuze render geeft inzage op geruchten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardware-YouTuber Moore's Law is Dead heeft renders laten maken van een Intel Arc-referentiekaart, aan de hand van wat hij eerder hoorde over Intels eigen videokaartontwerp.

De referentiekaart in kwestie is een 2-slots dik model, voorzien van twee ventilatoren en een aardig langwerpige heatsink. Qua stroomtoevoer zou de Arc-kaart het moeten doen met een aansluiting van 8+6-pins. Intels eigen design blijft, net als Nvidia en AMD, vrij van rgb-verlichting, al lijkt de kaart her en der wel subtiel blauw op te lichten.

Neem het met een korrel zout; de renders betreffen 'niet eens' een lek. De beelden zijn gebaseerd op wat Moore's Law is Dead verwacht van de eerste generatie Intel Arc-videokaarten — in het specifiek het 'DG2-512 EU'-model, wat voor Intel Arc het paradepaardje voor desktops moet worden. 

De verwachtingen zijn gebaseerd op eerdere geruchten en geroezemoes in de industrie, alsmede een daadwerkelijk gelekte foto van een prototype van dezelfde videokaart. Op die eerdere lek was ook een ietwat slankere kaart te zien, met twee soortgelijk geplaatste ventilatoren en een 'golvend' omhulsel.

Wel valt op dat het Intel-logo op de ventilatoren een oudere variant betreft. De  voor velen iconische 'swoosh' rondom de Intel-belettering wordt al enkele jaren niet meer gebruikt door de hardware-gigant. 

Een render naar de verwachtingen voor de eerste referentiekaart van Intel Arc.

De chip die plaats zal nemen in de vermeende videokaart is een eerste generatie Xe HPG-gpu, bestaande uit 512 execution units (EU). De gpu telt in totaal 4096 rekenkernen en zou à 396 vierkante millimeter net iets groter zijn dan Nvidia's Ampere- en AMD's RDNA2-aanbod. Daarnaast worden ook een 256-bits interface, en 16 GB aan GDDR6-geheugen op een 16 Gbps geheugenklok als zekerheden genoemd.

Intel heeft zelf nog geen officiële beelden gedeeld van de eerste Alchemist-generatie binnen de Intel Arc-lijn. Vooralsnog is ook onduidelijk wanneer Intel Arc-producten officieel in de verkoop moeten treden; daarover horen we hoogstwaarschijnlijk pas rond CES 2022 meer. 

Bron: Moore's Law is Dead

Dit artikel delen:

Lees meer

Metroid Prime 3 zou eerst open wereld bevatten Gelekte afbeeldingen tonen handheld van Lenovo
0

Reacties op: Renders tonen hoe Intel Arc-referentiekaart eruit kan zien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.