Nieuws
Screenshot van de Computex 2021-presentatie van AMD, waarop Dr. Lisa Su aankondigt dat onder meer een nieuwe budgetkaart in de Radeon RX 6000-generatie nog in de eerste helft van 2021 moet volgen.

Render van AMD Radeon RX 6600 XT lekt uit

Wie is hier een schattig videokaartje? Jij bent dat, ja- jij!

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Bronnen van VideoCardz hebben een vermeende render van AMD's nieuwe Radeon RX 6600 XT-videokaart aangetroffen. De render komt overeen met eerdere illustraties van AMD zelf, met een aanzienlijk kleinere vorm en een enkele ventilator voor koeling.

AMD had oorspronkelijk beloofd in het afgelopen halfjaar een nieuwe budgetkaart in de Radeon RX 6000-generatie op te leveren. Het bestaan van een Radeon RX 6600 XT werd al langer voorspeld en lekte meerdere malen uit, maar de kaart is vooralsnog niet officieel onthuld.

De render in kwestie zou uitgelekt zijn door Twitter-gebruiker @Disclosuzen, die eerder al waarheidsgetrouwe informatie vanuit AMD verklapte. Het Twitter-account van de ingewijde is recentelijk opgeschort.

Vermeende render van AMD's nog onaangekondigde Radeon RX 6600 XT-videokaart.

In de vermeende render-afbeelding is het lastig te zien op het blote oog, maar de reference-kaart maakt gebruik van een enkele 8-pins stroomconnector. De precieze lengte is lastig in te beelden, maar de videokaart is alleszins compacter. Vermoedelijk is het koddige kaartje ook ingestoken om goed samen te gaan met mini-ITX-kasten en Small Form Factor (SFF) systemen. 

Naar al het schijnt draait de Radeon RX 6600 XT op de nieuwe Navi 23-gpu, met een 64MB grote Infinity Cache en vermoedelijk 8GB aan GDDR6-geheugen. Eerder geruchten (en zelfs complete benchmarks van de mobiele variant) voorspellen dat de budgetkaart zich vooral goed zou lenen voor 1080p-gameplay.

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo overweegt ontwikkeling van nieuwe Classic Mini-consoles Acer rolt laptop-firmware uit om RTX 30-gpu's op te voeren
0

Reacties op: Render van AMD Radeon RX 6600 XT lekt uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.