Nieuws
Bovenaanzicht van de Razer Stream Controller, een streamingpaneel van Razer in samenwerking met Loupedeck.

Razer vindt antwoord op Stream Deck met 'eigen' Stream Controller

Streampaneeltje is essentie een Loupedeck Live in Razer-saus

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Razer heeft, in samenwerking met Loupedeck, de zogeheten Stream Controller onthuld — Razers antwoord op de Stream Deck van Elgato.

De Razer Stream Controller (269,99 euro) is, in essentie, een Razer-uitvoering van de eerder verschenen Loupedeck Live (269 euro). In tegenstelling tot eerdere 'verkapte' Razer-producten wordt dat ditmaal niet onder stoelen of banken geschoven, ook Loupedeck spreekt openlijk over een officiële samenwerking. 

Razers streampaneel bestaat uit 12 lcd-toetsen, 2 lcd-zijpanelen, 6 multifunctionele potmeters en 8 rgb-toetsen — identiek aan Loupedecks eerdere op livestreamers gerichte paneel. Daarnaast wordt het multifunctionele paneel ook ingericht met Loupedecks software en integraties, niet Razers eigen Razer Synapse.

Via de software zijn zowel de (lcd-)knoppen als digitale potmeters naar wens in te stellen en eventueel te koppelen aan allerlei applicaties. Als merk voor contentproducenten heeft Loupedeck al een rijke native integraties met Adobe-programma's en de populairste streamingsoftware — waaronder OBS en Xsplit — maar verlichting zoals die van Philips Hue, Nanoleaf en zelfs Elgato zijn evenals aan te sturen met het paneeltje. 

In tegenstelling tot de Stream Deck biedt de Stream Controller, net als de Loupedeck Live, net iets meer nuance in controle. Met zes naar wens af te stellen draaiknoppen is het mogelijk om het paneel uit te rusten als audiomixer, maar bijvoorbeeld ook om transities of lichten preciezer te bedienen. Bij Loupedeck en Razer komt dat echter wel met een stevige meerprijs; de standaard Stream Deck met 15 lcd-knoppen kost immers 149,99 euro. Razer en Loupedeck vallen ruim honderd euro duurder uit. 

In recente jaren lijkt Razer wel vaker concurrentie te willen vormen voor Elgato, die aardig wat populariteit in streamaccessoires aanwon. Onder meer capture-kaarten en slimme led-studioverlichting werden eerder door Razer geproduceerd in navolging van Elgato's succes. Op de in 2017 verschenen Stream Deck had Razer vooralsnog geen antwoord, terwijl de gadget in korte tijd uitgroeide tot de hoeksteen van het streamerbureau.

De Razer Stream Controller is vanaf heden te bestellen op de webwinkel van Razer, voor 269,99 euro. Met enige waarschijnlijkheid wordt de gadget binnenkort naar de fysieke winkelschappen verscheept.

Dit artikel delen:

Lees meer

Skate verdient het voordeel van de twijfel Wat spelen we dit weekend? 16 en 17 juli
0

Reacties op: Razer vindt antwoord op Stream Deck met 'eigen' Stream Controller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.