Nieuws

Rapport: Hoe presteert Ghost Recon: Wildlands op pc?

Open wereld op rolletjes

Geschreven door Floris de Bijl op
In Rapport bekijken we hoe grote releases presteren op pc. Is er nagedacht over de wensen en verwachtingen van pc-spelers of is het gewoon een klakkeloze port? Vandaag bekijken we Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands en zijn gigantische open wereld.

Ubisoft is geen vreemde in het openwereldgenre. Far Cry en Assassin’s Creed, beiden openwereldgames, behoren tot de grootste franchise van de studio. Die ervaring lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen in Ghost Recon: Wildlands. De game is namelijk zéér goed geoptimaliseerd.

Graphics

In onderstaande benchmarks is te zien dat bij bijna alle voorinstellingen en resoluties het fps-aantal respectabele cijfers haalt. Alleen op een resolutie van 4K met de allerhoogste instellingen duikt het aantal frames per seconde onder de dertig. Voor gamers die hun zinnen op Ghost Recon: Wildlands in 4K hebben gezet is het dan ook aan te raden om in een GTX 1080 of GTX 1080 Ti te investeren.

Ghost Recon Wildlands is een interessante game voor pc-gamers met een beperkt budget. Op de laagst mogelijke instellingen weet de game namelijk nog steeds een goede grafische ervaring te leveren. Zowel oudere budgetvideokaarten als de modernere AMD RX 460 en NVIDIA GTX 1050 weten de zestig fps prima te halen, mits de voorinstelling op High of Very High staat.

De anti-aliasing in Wildlands werkt helaas niet altijd even goed. Met name bij haar, kleding en wapens laat de anti-aliasing het afweten, met storende kartelrandjes tot gevolg. De textures zijn over het algemeen een stuk beter, er is geen merkbare pop-in tijdens het vliegen of rijden en de resolutie is hoog genoeg, zodat er zelfs van dichtbij geen individuele pixels zichtbaar zijn.

Ghost Recon Wildlands

Opties & Interface

Ghost Recon Wildlands heeft een optiemenu waar eigenlijk niets op aan te merken valt. Met name de opties voor het aanpassen van de HUD zijn talrijk. Dat is lovenswaardig, want het in- of uitschakelen van bepaalde HUD-elementen kan de moeilijkheidsgraad tot op zekere hoogte beïnvloeden. Door bijvoorbeeld de icoontjes boven vijanden uit te schakelen, wordt het een stuk moeilijker om bij te houden waar die zijn. Zo kan de moeilijkheidsgraad haarfijn worden ingesteld.

De opties voor resolutie en weergave bevinden zich onder ‘Video’. Ook hier ontbreekt eigenlijk weinig, alle belangrijke opties zijn hier aanwezig: het veranderen van de monitor, wisselen tussen fullscreen en borderless windowed (makkelijker wisselen tussen schermen), omhoog of omlaag schalen van de resolutie en het aanpassen van de verversingssnelheid zijn allemaal aanwezig.

Bij de grafische opties, die te vinden zijn onder ‘Graphics’, staat per instelling een grote afbeelding die laat zien hoe de verschillende niveaus van elkaar verschillen. De omschrijving wat de verschillende instellingen doen is aan de korte kant, een uitgebreidere beschrijving van het effect zou hier niet misstaan.

De ingebouwde benchmark van Ghost Recon Wildlands is net zoals de rest van het optiemenu buitengewoon goed. Na een korte test van ongeveer anderhalve minuut geeft de benchmark het laagst, hoogst en gemiddeld behaalde fps, hoeveel procent van de CPU- en GPU-rekenkracht werd gebruikt en wat de temperatuur was van de grafische kaart.

Deze benchmark vormt samen met de uitgebreide grafische instellingen een goede manier om de verhouding tussen betere graphics en hogere fps volledig naar eigen inzicht in te stellen.

We hebben Ghost Recon Wildlands getest op een pc met de volgende specs:
CPU Intel Core i7 6700k
GPU Gigabyte GeForce GTX 1070 Founder’s Edition
RAM 32GB DDR4 - 2400Mhz

Ghost Recon Wildlands is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees hier de recensie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Go-spelers zetten volgens onderzoek meer stappen Scorpio ondersteunt mogelijk 4k 60fps-codec en bevat interne voeding
5

Reacties op: Rapport: Hoe presteert Ghost Recon: Wildlands op pc?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  BobbyDigitaL

  • 14 maart 2017 14:33
  Ik kan me wel vinden in die resultaten, op mijn i7 7700K OC-ed @ 5Ghz met GTX 1070 heb ik een steady 60fps op 1080p.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 14 maart 2017 18:54
  Is deze game een beetje aan te raden op pc?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 14 maart 2017 22:58
  @toeterbaas198219 Ik heb alleen de beta gespeeld en ondanks dat het grafisch best zwaar was draaide hij op high settings en 1080p best goed (specs: Oude AMD processor met r290 tri-x en 8gb ram)

  Verder vond ik de game erg leuk, je voert kleine raids uit op kampjes met 3 andere spelers (kan ook met npc`s maar dat vind ik niks) waarbij je wat gear verzameld. Het speelt lekker weg en was voor mij een verademing om met wat vrienden of online medespelers zonder competitie of hoog tempo samen te werken. Gewoon fun, in een open world shooter, je kunt stealth te werk gaan, samen coordineren of gewoon brute force naar binnen gaan. Verwacht geen hoogstande tactiek oid. In tegenstelling tot in The Division (Division vond ik nogal saai) waarbij je ventjes moet volpompen met meerdere magazijnen lood sterft hier alles realistich.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Vosjuh

  • 14 maart 2017 22:24
  Ik heb wel erg veel last van framedrops
  .. helemaal erg als ik in een stad ben met veel npc's. Als ik alleen speel op een afgelegen gebied alleen dan heb ik geen last van.
  I5 4690k@4.3 16Gb GTX 1080 windows 10 en fully updated 378.78 nvidia driver.. andere games gaan smooth als boter in een hete pan..mar GR Wildlands een grote stutter feest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 17 maart 2017 16:10
  @Vosjuh LOL smooth als boter in een hete pan :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.