Nieuws
Bovenaanzicht van een Radeon RX 6600 XT-videokaart van een AMD-partner.

Radeon RX 6600 XT duikt op met foto's en mining-benchmarks

Partnerdesign laat zich in vol ornaat zien

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Fotomateriaal van een Radeon RX 6600 XT-videokaart zijn recentelijk gelekt op het Chinese sociale platform Baidu Tieba. De foto's zijn inmiddels verwijderd, maar lieten de te verschijnen kaart in vol ornaat zien. Het betrof in dit geval een partnerdesign van een nog onbekende fabrikant.

De gelekte foto's tonen een Radeon-videokaart met twee ruime ventilatoren. Qua koelelement betreft het een grote gevinde metaalblok — vaak vaste kost voor lager geprijsde videokaarten. Op de foto's is niet duidelijk te achterhalen van welke AMD-partner dit ontwerp precies komt.

Zijaanzicht van een Radeon RX 6600 XT-videokaart van een AMD-partner.

Gelijktijdig met het lekken van de foto's kwamen ook een paar benchmarks boven water. De vermoedelijke Chinese gebruiker testte de nieuwe AMD-gpu in Ludashi, klaarblijkelijk een stukje crypto-miningsoftware wat nauwelijks buiten China gebruikt wordt. 

De ingebouwde rangschikking van Ludashi zet de RX 6600 XT boven de recent verschenen RTX 3070 Ti van concurrent Nvidia. Qua mining-resultaten is dat niet verkeerd voor AMD's doen, al is onduidelijk of de RTX 3070 Ti gebottleneckt wordt door de Lite Hash Rate-trechter.

Foto van benchmarkresultaten van de Radeon RX 6600 XT in Ludashi.

AMD's Radeon RX 6600 XT is het derde product gebaseerd op de Navi 23-gpu, maar de eerste die als desktopkaart beschikbaar zal worden gesteld. De RX 6600 XT-modellen dienen nog iets goedkoper geplaatst te worden onder de 1440p-kaart van AMD, de RX 6700 XT.

Oorspronkelijk had AMD door laten schemeren dat de Radeon RX 6600 XT in de eerste helft van 2021 op de markt zou verschijnen. Inmiddels zijn we daar ruim voorbij en houdt AMD de lippen stijf over de kaart. Dat terwijl de hoeveelheid hardnekkige geruchten toe blijft nemen. 

Momenteel wordt verwacht dat AMD's Radeon RX 6600 XT ergens in augustus moet lanceren, voor een adviesprijs rond de 399 dollar.

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Steam Deck-interface vervangt Steam Big Picture Amazon-mmo New World lijkt RTX 3090's kapot te branden
0

Reacties op: Radeon RX 6600 XT duikt op met foto's en mining-benchmarks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.