Nieuws
Promotionele afbeelding van de MSI Radeon RX 6400 Aero ITX-videokaart.

Radeon RX 6400 nu ook los te verkrijgen

Budgetkaart was aanvankelijk exclusief voor OEM-partners

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Zonder bombarie is de Radeon RX 6400 nu ook gelanceerd voor consumenten. De budgetkaart is sinds vandaag via meerdere partnerfabrikanten te verkrijgen.

De Radeon RX 6400 werd kortstondig aangekondigd gedurende AMD's CES 2022-presentatie. Op 22 januari lanceerde het budgetaanbod in de RDNA 2-generatie officieel, zij het wel exclusief voor AMD's systeempartners. 

AMD's nieuwe budgetkaart werd wel verwacht voor het consumentenbestand, al voorspelde geroezemoes een latere komst. De RX 6400 zou volgens ingewijden gelijktijdig lanceren met drie RX 6000-refreshes, op 10 mei aanstaande. Vandaag bleek die lancering onverwachts naar voren te zijn verschoven.

Productfoto van de XFX RX 6400 Swift 105-videokaart, inclusief bijbehorende doos.

Inmiddels hebben onder meer XFX, Gigabyte, MSI en ASRock al minimaal één variant van de RX 6400 uit de doeken gedaan, met 20 april als officiele verschijningsdatum en een richtprijs à 159,99 dollar (vanuit AMD). In de Benelux lijken de kaarten nog niet overal te verkrijgen, waardoor ook een indicatie van de lokale vraagprijs nog even uitblijft.

De Radeon RX 6400 vormt de laagdrempeligste instap op RDNA 2-graphics. Met twaalf rekeneenheden (in totaal 768 rekenkernen) en slechts 4 GB aan omstreden videogeheugen is de kaart veruit de zwakste AMD-kaart van nu. Wel stapt de kaart van TSMC's 7 nm procedé over op een efficiëntere node van 6 nm (TSMC N6).

De lagere drempel en hogere efficiëntie stellen partnerfabrikanten wel in staat op de RX 6400 in nieuwe vormen te persen. Zo is Gigabyte's RX 6400 'Low Profile' een stuk minder diep dan de traditionele videokaart, terwijl XFX' Swift 105-variant af wist te slanken tot slechts een dikte van slechts één PCI-slot. MSI bakte de RX 6400 in hun Aero ITX-vorm, bedoeld voor ultracompacte zelfbouwcomputers. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Volition toont personalisatie in Saints Row Hoofd van research en design Xbox vertrekt bij bedrijf
0

Reacties op: Radeon RX 6400 nu ook los te verkrijgen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.