Nieuws
Sfeerbeeld van Intel Arc-producten, met daarin een gaminglaptop, monitor en een desktopcomputer.

'Project Endgame' genoemd als nieuwe streamingdienst van Intel

Intel Arc-graphics kunnen dit jaar nog gestreamd worden

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Gedurende een recent investeerdersgesprek heeft Intel een aantal punten op toekomstige roadmaps genoemd. Een nieuwkomer daarop is 'Project Endgame', welke afgeschilderd wordt als Intels eigen streamingdienst voor games.

"Project Endgame stelt gebruikers in staat om Intel Arc-gpu's te ervaren via een altijd toegankelijke en low-latency dienst", zo belooft de Accelerated Computing Systems en Graphics-groep (AGX) van Intel. In de officiële opsomming van de vergadering wordt niet expliciet gesproken over gamingdoeleinden, maar naar al het schijnt is Project Endgame simpelweg Intels antwoord op de GeForce Now-dienst van concurrent Nvidia.

GeForce Now biedt immers ongeveer eenzelfde soort belofte. Gamers abonneren met Nvidia's dienst vooral op cloud-toegang tot GeForce-gpu's. Vooralsnog lijkt de belofte van Project Endgame op eenzelfde manier verwoord te worden: online toegang tot de gpu's is het speerpunt, niet per se een aanbod van beschikbare games, zoals bijvoorbeeld Xbox dat wel doet met het Game Pass-aanbod.

Overzicht van de netwerkanalyse die GeForce Now uitvoert voordat een game gestreamd wordt.

Veel meer laat Intel nog niet los over Project Endgame, maar de processorgigant belooft wel dat de streamingdienst "later dit jaar" nog beschikbaar moet zijn. Dat laatste is een enigszins opmerkelijke claim, gezien Intels recente repertoire met beloftes over de snelle uitrol van Arc-producten.

Intel had oorspronkelijk beloofd dat het Arc-vaandel dit kwartaal nog af zou trappen, maar vanuit Intels officiële nieuwskanalen is het al wekenlang doodstil rondom alle producten. Ondertussen groeit het aantal geruchten dat Intel kampt met flink uitstel voor de eerste Arc-producten. Niet alleen de eerste rits laptop-gpu's lijkt stilletjes uitgesteld, ook de discrete gpu's zouden "mogelijk pas na april lanceren", zo claimen ingewijden uit de hardware-industrie.

Dit artikel delen:

Lees meer

Roadmap van Intel Arc belooft spoedige uitrol van gpu's De MyGM-modus uit WWE 2K22 uitgelicht
0

Reacties op: 'Project Endgame' genoemd als nieuwe streamingdienst van Intel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.