Nieuws
Drie MSI-moederborden met AMD's B650-chipset op een rijtje. Het linker moederbord is op Mini-ITX-formaat, de twee andere zijn naar standaard ATX-vorm.

Prijzen van MSI's B650-moederborden mogelijk gelekt

Veel keuze voor tarieven tussen de 189 en 329 dollar

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Na de aankondiging van MSI's eerste B650-moederborden lijken nu ook de respectievelijke vraagprijzen gelekt, reikend van 189 tot 329 dollar.

MSI's portfolio aan moederborden op AMD's B650-chipset bestaat vooralsnog uit zeven verschillende producten. Onderverdeeld in de MPG-, MAG- en Pro-reeksen komen de moederborden met uiteenlopende features, waaronder Wi-Fi 6E en nieuwe koeling voor M.2-ssd's. Het gros van de moederborden komt in de standaard ATX-vorm; het MPG-aanbod biedt eenmaal Mini-ITX aan en MAG kent een Micro-ATX-uitvoering. 

Twitter-gebruiker @g01d3nm4ng0, vermoedelijk een MSI-ingewijde, meent de adviesprijzen in dollars aangetroffen te hebben. De data zijn nauwelijks te verifiëren, laat staan definitief, maar indiceren mogelijk een prijstoename bij MSI. Het merendeel van de B650-portfolio zou meer dan 200 dollar kosten, met een enkele uitschieter naar 329 dollar.

De meest basale MSI Pro B650M-A Wifi (het Micro-ATX-moederbord) zou vooralsnog het goedkoopst uitpakken: 189 dollar. Ter referentie: de regelrechte voorganger van dat model (MSI's B550M Pro) werd circa twee jaar terug voor 40 dollar minder aangeboden.

Vooralsnog zijn de B650-moederborden AMD's meest toegankelijk instap op de nieuwe Ryzen 7000-cpu's. De nieuwe chipset biedt ondersteuning voor DDR5-werkgeheugen (bij MSI tot 6.600 MT/s te overklokken) en PCIe 5.0-ssd's. MSI heeft vooralsnog geen B650E-moederborden onthuld, welke ook PCIe 5.0-compatibiliteit over het primaire videokaartslot ondersteunen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

'Betaalde dlc voor CoD: Modern Warfare 2 omvat veel klassieke maps' McDonalds-werknemer lekt uiterlijk van filmversie Super Mario uit
1

Reacties op: Prijzen van MSI's B650-moederborden mogelijk gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Derper

  • 5 oktober 2022 17:04
  hmm pcie 5.0 is mooi maar voor data verplaatsen heeft het niet echt prioriteit voor mij. Voor de GPU is maar de vraag of je het ooit zal gebruiken, 4.0 is toch qua bandbreedte meer dan zat? De B650E heeft wel de 5.0 voor de GPU.
  Maar goed we hebben nu dus de B650, B650E, X670 en X670E allemaal voor de ryzen 7000 serie. De verschillen zijn voor de gemiddelde gebruiker nauwelijks belangrijk. De X serie is wel uitgebreider maar of ik dat zelf ooit ga gebruiken denk ik niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.