Nieuws
Screengrab van de digitale Next@Acer 2021-presentatie, waarin woordvoerder Clark Gurden de vernieuwde Predator CG7-monitor uitlicht.

Predator CG7-scherm vernieuwd met HDMI 2.1

Ook consoles mogen genieten van 4k op variabele framerates

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Acer voorziet het al aardig stevige Predator CG7-gamingscherm nu ook van HDMI 2.1. Het scherm werd eind 2019 aangekondigd en gelanceerd, maar leent zich met deze heruitgave beter voor gebruik met bijvoorbeeld een PlayStation 5 of Xbox Series X/S.

Oorspronkelijk betrof de 42,5" grote Predator CG7 al een 4k-monitor met beeldverversing tot en met 144 hertz en certificeringen van DisplayHDR 1000 en Nvidia G-Sync. Het probleem was vooral dat het gros van die specificaties verloren gingen over de oudere HDMI-interface. Ondanks het televisie-achtige uiterlijk, was dit niet opgewassen tegen de nieuwe generatie consoles. 

Met de introductie van HDMI 2.1 kunnen de nieuwe consoles de CG7 benutten op 4k-resoluties en variabele beeldverversing tot 120 hertz — precies het beeldtechnische plafond voor deze consoles. Ook hdr-signalen en algehele kleurdieptes blijven daarbij intact. 

De vernieuwde interface werd door Acer aangekondigd gedurende hun Next@Acer 2021-uitzending. Daaruit bleek dat het gros van de eerdere beeldbeloftes van de Predator CG7 onveranderd blijft. Hieronder vallen bijvoorbeeld 90% dekking van het DCI-P3 kleurengamma, Delta-E<2 kleurennauwkeurigheid en vier rgb-lichtbanen aan de achterzijde van het beeldscherm.

Bron: Next@Acer 2021

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk vanavond om 18:00 uur de Sonic the Hedgehog-livestream NetEase aanwezig op E3 2021
0

Reacties op: Predator CG7-scherm vernieuwd met HDMI 2.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.