Nieuws
Conceptafbeelding van de 'Sneaker X'-computers die Cooler Master onder het CMODX-vaandel wil verkopen.

Pre-builds en conceptcomputers binnenkort via Cooler Master te koop

Stel een supersysteem samen in een schoen — of een haai

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Cooler Master heeft aangekondigd binnenkort zelf high-end en bijtijds bijzonder unieke computersystemen te willen verkopen onder het CMODX-vaandel.

CMODX is een al langer bestaand dochtermerk van Cooler Master, vooral bedoeld voor de creatieve gemeenschap die de fabrikant met zich meedraagt. Gedurende de Chronos Summit-livestream liet het bedrijf weten dat het vaandel dit kwartaal nog officieel om gebouwd moet worden tot een volwaardig retailportaal voor allerlei 'pre-build' computers.

Consumenten zouden volgens Cooler Master hun eigen systeem samen kunnen stellen, compleet met keuze in koelingtechnieken, kabelmanagement, "next-gen specificaties" en gemodificeerde onderdelen of zelfs kasten, waarna Cooler Master het complete bouwproces verder oppakt. Cooler Master voorziet de onderdelen, assemblage, verzending en "idealiter" ook alle garantie- en ondersteuningsaspecten. 

PowerPoint-slide over de CMODX-koopervaring voor consumenten, waarbij men zelf pre-build-systemen bij Cooler Master kan bestellen.

Gedurende de livestream vielen nog geen officiële samenwerkingen wat betreft hardware-partijen ter assemblage, maar Cooler Master liet wel weten nauwe verbanden te hebben met bijvoorbeeld MSI, GeForce en G.Skill. 

Naast unieke bekabeling en gemodificeerde accessoires wil Cooler Master ook unieke en complete conceptcomputers via het CMODX-portaal verkopen. Gedurende selecte tijdsperiodes zou het mogelijk moeten zijn om unieke kasten en 'mods' te bestellen, waarvan de 'Sneaker X' een eerste probeersel moet zijn. Tot het derde kwartaal zouden geïnteresseerden hun build in een unieke schoenbehuizing kunnen laten bouwen, die klaarblijkelijk compleet met eigen waterkoelingssysteem geleverd wordt.

Naast de Sneaker X toonde Cooler Master ook de 'Shark X', een bizarre haaivormige computerkast die geïnspireerd is door de Leviathan-mod, welke in 2019 een prijs won op de Case Mod World Series. Voor de Shark X-computer werd nog geen tijdsperiode genoemd, al stipte Cooler Master het vierde kwartaal van dit jaar aan als "mogelijke launch". 

PowerPoint-slide over de 'Sneaker X'-computers die Cooler Master tijdelijk aan wil bieden op het CMODX-retailportaal.
PowerPoint-slide over de 'Shark X'-computers die Cooler Master tijdelijk aan wil bieden op het CMODX-retailportaal.

Momenteel is de officiële CMODX-website klaarblijkelijk nog in een transitieperiode. Veel gemeenschapscontent is inmiddels van het portaal verwijderd — enkel een bestelpagina voor de aankomende Motion 1-bureaustoel staat nog overeind. Gedurende ergens deze maand moet de website veranderen in het door Cooler Master beloofde retailportaal voor unieke computers. Over specifieke regiobeschikbaarheid werd nog niet gesproken gedurende de livestream.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last of Us-televisieserie verschijnt op zijn vroegst in 2023 Cooler Master kondigt twee 27" miniled-monitoren aan
0

Reacties op: Pre-builds en conceptcomputers binnenkort via Cooler Master te koop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.