Nieuws
Close-up van de Philips Evnia 7000 draadloze headset.

Philips onthult gamingmerk Evnia

Evnia-producten willen inclusief en tegendraads overkomen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
De monitortak van Philips (TP Vision / MMD) heeft gamingmerk Evnia officieel onthuld. Onder Evnia wil de fabrikant inclusieve gamingproducten leveren.

Evnia trapt binnenkort af met een eerste reeks monitoren, alsmede een eigen gamingmuis, -headset, deskmat en mechanisch toetsenbord. De Evnia-producten worden daarbij opgedeeld in drie groepen: de 7000- en 8000-series voor de allerbeste specificaties en draadloze luxe (over 2,4 GHz en Bluetooth) en de 5000-serie als bedrade middenmoot. Een betaalbare 3000-serie van producten, bijvoorbeeld zonder rgb-verlichting en met ietwat verlaagde specificaties, moet later volgen.

In het kader van duurzaamheid worden veel van de Evnia-producten (deels) vervaardigd uit gerecycled materiaal. In de monitormarkt zou dat een primeur zijn; componenten van de standaarden zouden voor het eerst van hergebruikte stoffen gemaakt zijn.

Evnia trapt af met brede MiniLED-monitor

De eerste Evnia-monitor betreft het 34M2C7600MV-model, een 34 inch groot, gebogen uwqhd-beeldscherm (21:9), met een beeldverversing tot en met 165 hertz. Het achterliggende 8-bit VA-paneel wordt aangelicht door MiniLEDs met 1152 lokale dimmingzones, welke met 1400 nits piekhelderheid een DisplayHDR 1400-certificaat behalen.

Evnia's eerste vlaggenschip kent een responstijd van 2,5 milliseconde (GtG) en moet daarnaast het merkloze Adaptive Sync ondersteunen. Dat laatste zou voor alle volgende Evnia-monitoren moeten gelden, al kijkt het ontwikkelteam nog naar mogelijke integraties van AMD's FreeSync (Premium Pro) en/of Nvidia's G-Sync.

De Philips Evnia 32M2C7600MV moet in december verkrijgbaar zijn, tegen een adviesprijs van 2.069 euro.

Philips' Evnia uwqhd-monitor in gebruik met Forza Horizon 5.
De Ambiglow-verlichting achterop een Philips Evnia-gamingmonitor.
Zijaanzicht van een gebogen Philips Evnia 7000-monitor op uwqhd-resolutie. Afgebeeld op het scherm is een scene uit Marvel's Spider-Man.
De rgb-banier en Ambiglow-verlichting achterop een Philips Evnia 7000-monitor.
Close-up van de Philips Evnia 7000 draadloze headset.

Meer monitoren, op onder meer oled

Alvast getoond tijdens het onthullingevenement, maar pas later op de planning zijn een drietal alternatieve monitoren. Zo is 42M2N8900 een 42 inch grote, geheel vlakke oled-monitor op traditionele 4k-resolutie, met een door Philips overgeklokte verversratio tot 138 hertz. Standaard klokt het scherm 120 hertz, met console-compatibiliteit over hdmi 2.1. De haast televisie-achtige monitor krijgt een adviesprijs van 1.959 euro toegewezen.

Ook de 34M2C8600 speelt in op beeldende luxe, met een gebogen ultrawide-monitor met achterliggende qd-oled-technologie. Deze monitor moet tot 175 hertz beeldverversing klokken, met voor oled-technologie typerende responstijden á 0,1 milliseconde. De adviesprijs bedraagt 1.849 euro.

Als minder premium ingestoken product werd ook een eerste Evnia 5000-monitor gedemonstreerd gedurende het onthullingsevenement, zonder Ambiglow dus. De Evnia 27M2C5500W speelt in op de esporter, met een 27 inch gebogen qhd-monitor op 240 hertz. De achterliggende technologie betreft hier een VA-paneel, met een beloofde responstijd van 1 milliseconde (GtG). Het snellere scherm moet in januari officieel verschijnen, met een adviesprijs van 549 euro.

Achterzijde van een Philips Evnia uwqhd-monitor.

Ambiglow en rgb-balken als unicum

Uniek aan het ontwerp van de Evnia-monitoren is, naast de steevast witte behuizingen voor 7000-producten, de introductie van Ambiglow: een adaptatie van Philips' kenmerkende Ambilight-achtergrondverlichting. Door middel van felle rgb-diodes aan de achterzijde van de monitor, kunnen beeldkleuren (of andere rgb-profielen) op de wand achter de schermen geprojecteerd worden. 

Als kenmerkend stijlelement zet Philips een rgb-banier op het gros van de Evnia-producten. Monitoren, muizen en headsets vertonen elk een gecentraliseerde lichtbalk, bestaande uit meerdere, programmeerbare rgb-diodes. Daarnaast bestaan veel van de producten uit polygoon-achtige 'vlakken' (zoals achterop monitoren of in het chassis van de muizen), een ontwerpkeuze die bij Philips de codenaam 'Pixel' toegewezen kreeg. 

Voor het aansturen van de verlichting (alsmede Ambiglow en andere gebruiksinstellingen) rolt Philips het zogenaamde P-Center als software uit. Persoonlijke profielen voor P-Center kunnen tevens online worden opgeslagen, zodat gebruikers ze overal terug kunnen halen. 

Foto van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Close-up van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Close-up van het Philips Evnia 7000 draadloze, mechanische toetsenbord.
Foto van Philips' Evnia 7000-muis.
Foto van de onderzijde van een vroege sample van Philips' Evnia 7000-muis.

Ook muizen, toetsenborden en meer van Evnia

Wat betreft specificaties voor eigen invoerapparatuur speelt Philips op safe, zo stelt productaanvoerder César Acosta zelf. De reeds onthulde Evnia-muizen zijn aangedreven door de veelal geprezen optische sensoren van PixArt (vooralsnog in 16.000 of 20.000 DPI) en het toetsenbord maakt gebruik van Cherry MX-schakelaars, zij het ogenschijnlijk nog enkel in de lineaire uitvoering. Van de draadloze Evnia 7000-headset worden 50 millimeter drivers beloofd, met ondersteuning voor DTS Surround.

Verdere details over de Evnia-randapparatuur blijven voorlopig nog uit. Duidelijk is wel dat de 7000-uitvoering van de apparaten steevast bedraad en draadloos gebruikt kan worden, terwijl de 5000-reeks wireless weer in de ban doet. Uit beeldmateriaal in de presentatie wordt duidelijk dat de toekomstige 3000-serie ook de rgb-elementen zal strippen, om kosten verder te drukken.

Philips noemde vooralsnog geen prijsindicaties voor de vele andere producten, laat staan een precieze roadmap voor de verdere uitrol van de portfolio. Wel werd aangekondigd dat Evnia direct samenwerkingen aangaat met esporters, zoals Sylvia 'QueenArrow' Gathoni en Team Vitality. De spelers van Team Vitality stappen binnenkort volledig over op monitoren en randapparatuur van Philips' Evnia. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Referenties naar Zombies-modus in CoD: Modern Warfare 2 gevonden Systeemeisen pc-versie Silent Hill 2-remake bekend
45

Reacties op: Philips onthult gamingmerk Evnia

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 22 oktober 2022 17:32
  "Onder Evnia wil de fabrikant inclusieve gamingproducten leveren"
  En wat bedoelen ze dan met "inclusieve"?
  Vind het sowieso maar lelijke designs.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 22 oktober 2022 17:40
  @SuperDre klopt maar TP Vision is ook gewoon Chinees troep met een Philips logo er op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 22 oktober 2022 18:26
  @hulstpower To be fair, ze schijnen voor sommige van deze displays panelen te outsourcen bij LG (oled) en Samsung (qd-oled). Dit zou een mooi moment kunnen zijn voor TP Vision om met Philips' nieuwe tak meer op het niveau van de concurrentie te komen.

  Sowieso komt dit ook van het moederbedrijf wat ook AOC runt. In mijn ervaring zijn dat vaak prima gamingmonitoren, zeker voor de prijs. Maar goed, Evnia moet zich daarin nog wel bewijzen natuurlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 22 oktober 2022 18:43
  @TomKauw klopt veel tv merken kopen. Of bij LG of Samsung in. Maar men denkt ze kopen een Philips tv maar is gewoon Chinees merk met Philips logo en Android besturing en vaak een LG paneel als oled is of Samsung als lcd is. Bij komt er geen nooit meer Philips tv in, niet omdat Chinees is maar slechte ervaring had er 1 en binnen 6 maanden nog omgeruild voor LG cx.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 23 oktober 2022 00:10
  @hulstpower Er is werkelijk weinig mis met Philips TV's. Een slechte ervaring maakt geen conclusie, maar is N=1. Ik heb ook een slechte TV van Sony en LG gehad, zijn dat dan ook maar gewoon kutmerken? Overigens wordt TP Vision - ondanks Chinees - gewoon in Polen gemaakt, dus je opmerking slaat ook nergens op. Philips maakt gewoon leuke TV's voor een doorgaans leuke prijs.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 23 oktober 2022 03:32
  @geeMc of ze nou in polen gemaakt worden of niet het is en blijft een bedrijf uit china.

  Je opmerking Philips maakt gewoon leuke TV`s klopt ook niet want Philips zelf maakt helemaal geen TV`s meer, het moederbedrijf TP_Vision heeft alleen de Philips TV merknaam opgekocht en koopt overal een beeldbuis in en bouwt daarom heen zijn eigen meuk en plakt er dan een sticker op met Philips en mensen denken dan nog steeds dat ze een echte Hollandse Philips in huis hebben staan.

  hulstpower heeft een punt, het is en blijft chinese troep, alleen de dure lijn van TP_Vision komt nog enigszins redelijk uit de bus, echter ook dit is geen Philips.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 23 oktober 2022 08:33
  @DarkraverX net als mg auto, men denkt ow Engels merk ook Chinese troep.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 23 oktober 2022 17:34
  @DarkraverX ik zeg zelf al dat het TP Vision is dus ik weet niet wat je wil bereiken met je opmerking behalve een gefaalde poging om mij voor schut te zetten. Dat een bedrijf Chinees is betekent niet direct dat ze troep maken. Het zijn prima TV's voor een prima prijs en het feit dat jij het chinese troep noemt zegt meer over jouw vooroordelen dan iets anders. Ga je ook nog met argumenten komen waarom het zogenaamd 'chinese troep' is?

  Je opmerking over hoe mijn opmerking niet klopt is trouwens een hele beschamende voor je, want de hele tech wereld bestaat uit rebranding. Maar als ik je dat moet uitleggen dan kun je beter een discussie met iemand van jouw eigen niveau voeren. Je buurjongetje van 5 bijvoorbeeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 24 oktober 2022 09:31
  @geeMc Misschien moet je dan toch eens opzoeken wat betreft die leuke TV`s voor de leuke prijs van Philips want zo leuk vind men ze niet.

  De dure variant zijn nog enigszins leuke TV`s maar de TV`s tot 1000 euro is letterlijk troep, je reactie wat betreft ze worden gemaakt in Polen is waar het om ging, het is en blijft chinese meuk.

  Wat betreft je laatste opmerking van buurjongen van 5 zegt het al, je bent zo`n pipo die graag zijn gelijk wilt hebben, jammer joh maar zo werkt het niet, misschien kan je je pappie om hulp vragen als het ff wat teveel voor je wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 24 oktober 2022 10:36
  @DarkraverX ik wil mijn gelijk krijgen? Ga jij nou maar eens beargumenteren waarom Philips TVs "chinese meuk" en "troep" zijn, want tot nu toe negeer je alle werkelijk inhoudelijke zaken. Je zet jezelf behoorlijk voor schut.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 24 oktober 2022 11:17
  @geeMc ik ga verder niet in conclaaf met je, zeker niet na je opmerking wat betreft 5 jarige, ga maar terug naar pappie voor heropvoeding.

  Wat betreft voor schut zetten, kijk gerust ff terug naar je zielige opmerking waar je mensen probeert te kleineren, kijk anders ff in de spiegel.

  Voor nu nogmaals terug naar paps en mams voor heropvoeding want die heb je zo te zien niet gehad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 24 oktober 2022 11:55
  @DarkraverX zullen we even door jouw comment history gaan, want de pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet :). Maar het is duidelijk, je hebt er maar weinig verstand van en roeptoetert maar wat. Dag knulletje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 24 oktober 2022 12:26
  @geeMc Dank je dat 38 min van je leven ff gebruikt hebt voor het doorspitten van mijn reacties.

  Maar klopt wat je zegt, echter deelde ik in verleden deze account met mijn zoon en mijn zoon had inderdaad wat losse lipjes (let goed op het had) want dat heeft tie niet meer, dat heet opvoeden.

  Iets wat jij nooit gehad hebt, maar als je het niet erg vind ga ik weer verder met de vergadering, is leuk af en toe ff te stoppen zodat we onder elkaar (collega`s en Conculega`s) ff goed kunnen lachen om figuren als jij, vooral op de maandagmorgen is dat altijd wel fijn.

  Wat betreft niet overal verstand van hebben klopt, heb nogal een druk leven soms en heb niet alle tijd zoals sommige soostrekkers om het internet af te struinen. :)

  Struin ze verder geeMc. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 24 oktober 2022 13:26
  @DarkraverX ik heb de gevoelige snaar wel geraakt, of niet? Ergens betwijfel ik of jij geschikt bent om een mens op te voeden. Gelukkig zijn we het ergens over eens, want jouw reacties lokken ook nogal wat gniffels uit :-).

  Als laatste; mooi dat je toegeeft dat je er geen verstand van hebt. Volgende keer dus ook gewoon lekker je mond dicht houden als je ergens niets vanaf weet.

  Kusjes!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 24 oktober 2022 14:32
  @geeMc Ik zou eigenlijk niet meer reageren maar goed toch ff doen gezien je moeite hebt met lezen en graag woorden verdraaid.

  *mooi dat je toegeeft dat je er geen verstand van hebt.*

  Er staat overduidelijk *Wat betreft niet overal verstand van hebben klopt*, hiermee zeg ik dus dat ik niet overal verstand van hebt, heb nooit toegegeven dat wat ik hierboven aangaf niet klopte*.

  Maar goed blijf vooral doorgaan met verdraaien van woorden, zal wel te maken hebben met je treurige bestaansleven.

  Fijne dag verder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 24 oktober 2022 14:47
  @DarkraverX terug naar de basisschool voor een lesje begrijpend leren lezen en schrijven zou voor jou geen overbodige luxe zijn. Jij ook een fijne dag he!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 24 oktober 2022 15:08
  @geeMc

  Gaaaaaaaaaaaaaaap.

  Schrijven klopt, daar heb ik een secretaresse voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 24 oktober 2022 15:17
  Mod edit: dit is niet nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 25 oktober 2022 00:54
  @geeMc

  Jammer knul, mijn moeder is al sinds 1989 er niet meer, maar heej prima joh als jij de grote jongen uit wilt hangen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 23 oktober 2022 08:37
  @geeMc men moet zelf weten of ze Philips kopen, vind alleen dat mensen in nl denken we kopen nl trots maar dat is het niet, ik had veel problemen met de tv omdat het gewoon allemaal net niet was. Ken ook andere mensen die problemen hadden met een Philips, vandaar bij mij nooit meer. LG nooit problemen mee gehad en Samsung ook nooit, maar er zullen altijd mensen zijn die daar wat mee hadden natuurlijk. Alleen je weet Samsung en LG is koreaans en Philips weet veel men niet dat het Chinees is nu en niet nl.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.