Nieuws
Een Palit GamingPro RTX 40-videokaart met een 3D-geprinte Maker-omhulsel.

Palit GamingPro-videokaarten te verrijken met 3D-prints

'Maker'-project laat gamers knutselen met videokaarten

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Hardwarefabrikant Palit heeft het 'Maker'-project onthuld, waaronder selecte videokaarten te verrijken zijn met (eigen) knutselwerk en 3D-prints.

Vooralsnog zijn alleen Palits eigen GamingPro-videokaarten uit de RTX 40-generatie compatibel met Maker. Het chassis van de nieuwe videokaarten komt met een viertal schroefjes aan de bovenzijde, waarop nog een extra omhulsel te plaatsen is. Palit levert onder het Maker-programma zelf aan te passen 3D-bestanden van dat omhulsel aan, waarmee gamers de kaart van een uniek jasje kunnen voorzien.

Zo zijn er in ieder geval al 3D-bestanden om zelf te beschilderen, maar uiteraard ook een mal om zelf verder te ontwerpen en van unieke flair te voorzien. In een voorbeeldvideo van Palit is te zien hoe het chassis zoal beschilderd kan worden, maar ook hoe er allerlei miniatuurvormpjes en andere stijlelementen op de videokaartbehuizing bevestigd kunnen worden.

De officiële 3D-bestanden en meer naslagwerk is te vinden op de officiële Maker-website van Palit. De omhulsels zijn in één sessie uit te draaien door 3D-printers met meer dan 300 millimeter aan printoppervlak. 3D-printers die niets langer dan 200 millimeter kunnen printen, moeten het Maker-omhulsel in twee sessies afbakken. 

Palits Maker-project is in zekere zin al gelanceerd en wel, maar alsnog is Palit benieuwd naar het animo rondom het project. De fabrikant vraagt op onder meer YouTube om feedback rondom het nieuwe knutselproject, bijvoorbeeld over andere videokaartmodellen die de Maker-modules (nog) niet ondersteunen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Oreo-koekjes gebaseerd op Xbox ontgrendelen cosmetische items Uitgeverslabel Videogamedunkey geeft metroidvania Animal Well uit
1

Reacties op: Palit GamingPro-videokaarten te verrijken met 3D-prints

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 10 januari 2023 08:08
  customizen is altijd leuk, en dat er wat door 3d printen ook wat 3d word toegevoegd heeft ook weer meer mogelijkheden.
  Vond hun voorbeelden alleen niet zo sterk, maar denk dat je hier best wat leuks mee kan maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.