Nieuws
Foto van een Oppo Find X5-smartphone in gebruik, met PUBG Mobile afgebeeld op de smartphone.

Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voor betere spelprestaties

ColorOS 12.1 komt met automatische optimalisatie voor games

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Smartphone-fabrikant Oppo verrijkt het nieuwe ColorOS 12.1-besturingssysteem met de zogenaamde AI Frame Rate Stabilizer, die automatisch spelprestaties dient te verbeteren.

ColorOS 12.1 is vandaag officieel onthuld, gelijktijdig met Oppo's nieuwe Find X5-smartphonereeks. De ai-gedreven framerate-optimalisatie zit ingebakken in het nieuwe besturingssysteem en zou automatisch spelactiviteiten moeten herkennen, waarna prestaties geprioriteerd en verbeterd worden "tot 120 hertz". 

Meetbare impact op framerates werd gedurende het onthullingsevenement niet gedeeld, maar de ai-optimalisatie zou wel mede gebaseerd zijn op de temperatuur van het toestel, welke tegenover de optimale framerates gebalanceerd wordt. Voor de beste prestaties wil Oppo beroep doen op "toekomstige samenwerkingen met spelontwikkelaars".

Momenteel zouden PUBG Mobile en Genshin Impact al officieel ondersteund worden door de AI Frame Rate Stabilizer, maar ook LifeAfter en League of Legends: Wild Rift werden door Oppo genoemd als mogelijke games waar de functie goed tot recht zou kunnen komen.

ColorOS 12.1 staat op de planning om op meer Oppo-smartphones te verschijnen, maar trapt aanvankelijk af op de Oppo Find X5-reeks. Voorbestellingen voor de nieuwe smartphones zijn vanaf vandaag te plaatsen; vanaf 14 maart worden de nieuwe modellen verscheept.

De Oppo Find X5 Lite start met een adviesprijs van 499 euro. Het 'middenmodel' Find X5 kost 999 euro en de Find X5 Pro, het voorlopige vlaggenschip van Oppo, kost 1299 euro. 

Respectievelijk draaien de telefoons op de Mediatek Dimension 900, Snapdragon 888 en de nieuwe Snapdragon 8 Gen 1 chipsets. Het zwaarste Find X5 Pro-model is daarnaast voorzien van een keramisch chassis, met daaronder een dampkamer en meerdere grafeenlagen voor additionele koeling. 

Dit artikel delen:

Lees meer

EA hekelt directeurs en managers die giftig werkgedrag toestaan Nintendo neemt ontwikkelingspartner SRD over
0

Reacties op: Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voor betere spelprestaties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.