Nieuws
Foto van het zwarte Roccat Vulcan II Mini-toetsenbord.

Ook Roccat krimpt toetsenborden met Vulcan II Mini

Klein is fijn en Roccat gaat mee met de trend

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Na vele andere fabrikanten volgt ook Roccat met minitoetsenbord; de Vulcan II Mini is het kleinste toetsenbordje van het Duitse gamingmerk.

De Vulcan II Mini is het eerste model in een tweede generatie Vulcan-toetsenborden. Nieuw zijn vooral de optische Titan II-schakelaars, die 100 miljoen aanslagen garanderen en meer compatibiliteit met alternatieve keycaps behouden. Wel houdt Roccat vast aan het open ontwerp van de toetsenborden, alsmede de platte keycaps van de vorige generatie Vulcan. 

De Vulcan II Mini is met een 65%-layout het kleinste toetsenbordje van Roccat tot dusver. De layout snijdt de nummerieke cluster en functiereeks weg, maar behoudt nog wel de standaard pijltjestoetsen rechtsonderop — dat laatste in tegenstelling tot de meeste 60%-toetsenborden.

Net als veel andere minitoetsenborden gaat Roccat ook mee met de kabeltrend. De vaste snoeren van veel vorige Vulcans zijn verleden tijd; de Vulcan II Mini stapt over op een los te koppelen usb-c-kabel. Daarentegen lijkt de polssteun wel geschrapt te zijn voor het minimodel, waar vorige Vulcan-toetsenborden steevast een (los te koppelen) steunplaat inbegrepen.

De Vulcan II Mini houdt verder vast aan Roccats vaste rgb-technologie: AIMO. Elke schakelaar is voorzien van relatief felle kleurenverlichting, die met behulp van de Roccat Swarm-software optioneel een eigen soort leven kan gaan leiden. AIMO leert hoe apparatuur gebruikt wordt en laat kleuren en lichtjes daar over verloop van tijd op aanpassen. 

Foto van de witte Roccat Vulcan II Mini.

Op de officiële webwinkel van Roccat is de Vulcan II Mini sinds gisteravond voor te bestellen. Het toetsenbordje verschijnt officieel op 30 september, in zowel een gitzwarte als witzilvere variant. De Roccat Vulcan II Mini kent een richtprijs van 149,99 euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Op elke manier doodgaan in The Callisto Protocol levert achievement op Sony: ‘PlayStation-gebruikers in Europa behalen meer Platinum Trophy’s dan Amerikanen’
0

Reacties op: Ook Roccat krimpt toetsenborden met Vulcan II Mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.