Nieuws
Foto van twee HyperX Armada 27 QHD's in gebruik, inclusief bijbehorende standaard, met vrij verstelbare arm.

Ook HyperX maakt monitoren met bijbehorende beugels

HyperX stapt in de schermensector met Armada-reeks

Geschreven door Tom Kauwenberg op
HyperX heeft de Armada-reeks onthuld: twee ips-monitoren met bijbehorende en onderling uitbreide bevestigingsbeugels.

De Armada-producten werden gedurende Gamescom 2022 onthuld en voor het eerst tentoongesteld. De schermen worden daarbij steevast geleverd met een bijbehorende Armada-steun en hydraulische monitorarm — beide ook los verkrijgbaar. Een enkele beugel ondersteunt schermen tot 32 inch en ongeveer 8 kilo; de centrale steunpilaar kan (geklemd of door het bureau geboord) op diens beurt weer vier van de beugels huizen. 

HyperX' Armada-beugels zijn niet exclusief compatibel met de Armada-monitoren. Voor de producten uit eigen stal wordt een uniek hot-swappable bevestigingsplaatje geleverd, maar er zijn ook verloopjes voor VESA's 100 x 100 en 75 x 75 standaardbevestiging. 

De HyperX Armada 25 FHD is een 24,5 inch grote ips-monitor, met 1080p-resoluties op 240 hertz. De geheel vlakke monitor komt, net als diens grotere broertje, met een 1 milliseconde responstijd (GtG) en compatibiliteit met Nvidia's G-Sync. Over kleurrealisme en piekhelderheden doet HyperX hier nog geen beloftes.

HyperX' ietwat grotere Armada 27 QHD biedt precies 27 inch aan schermdiagonaal, met een 1440p-resolutie op 165 hertz. Het scherm is minder op esports gericht en moet zich aanlokkelijker opstellen voor avonturengames en open werelden. Daarbij hoort volgens HyperX een DisplayHDR 400-vaandel (10-bit kleurdieptes op minimaal 400 nits).

Profielaanzicht van de HyperX Armada 27 QHD op het bijbehorende standaard, met vrij verstelbare arm.

De HyperX Armada-reeks moet binnenkort verkrijgbaar zijn. Officiële europrijzen blijven nog uit op HyperX' webwinkel, maar de Amerikaanse adviestarieven zijn als volgt:

  • HyperX Armada 25 FHD — 449,99 dollar
  • HyperX Armada 27 QHD - 499,99 dollar
  • HyperX Armada Single Mount — 109,99 dollar
  • HyperX Armada Add-on Mount — 79,99 dollar

HyperX is overigens niet de eerste fabrikant die zowel in de monitoren als beugels duikt. Onder meer NZXT ging kort geleden nog voor NZXT Canvas-reeks, ook bestaande uit ips-monitoren voor gamers en optionele monitorarmen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Big Chungus komt mogelijk naar Multiversus Gelekte foto bevestigt AMD's X670 Extreme chipsets
0

Reacties op: Ook HyperX maakt monitoren met bijbehorende beugels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.