Nieuws
Foto van een nieuwe AIO-koeler van Corsair, hier geplaatst op een Asus Prime Z690-moederbord met DDR5-geheugen van Corsair.

Ook Corsair werkt aan AIO-koeler met geïntegreerd display

Na Asus en NZXT volgt ook Corsair met een pompschermpje

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Corsair heeft afgelopen weekend een eerste teaser geplaatst van een nieuwe AIO-koeler, welke duidelijk over een cirkelvormig display lijkt te beschikken.

Het geïntegreerde schermpje is met alle waarschijnlijkheid een lcd-paneeltje, welke wel vaker in luxe AIO-koelsystemen teruggevonden worden. Corsair was een van de eerste grote spelers op het gebied van all in one-vloeistofkoelers, maar ging nooit 'verder' dan rgb-verlichting in en rondom het koelsysteem. 

De nieuwe AIO-koeler van Corsair heeft nog geen officiële naam, maar het lijkt erop dat het systeem (vooralsnog) exclusief is voor de Intel LGA1700-socket — en daarmee de Alder Lake-generatie van Intel-processoren. Of de koeler ook compatibel wordt gemaakt met eerdere Intel-sockets of het aanbod van concurrent AMD, is nog onduidelijk.

Bij VideoCardz ontving men beeldmateriaal van de koeler in combinatie met een Asus Prime Z690-moederbord, inclusief Vengeance DDR5-geheugen van Corsair zelf. De verwachting is dat Corsair zowel het nieuwe werkgeheugen als de nieuwe koeler(s) gelijktijdig wil lanceren; vermoedelijk is dat tussen begin november en eind 2021.

Naast een eerste set productfoto's is er nog bar weinig bekend over Corsairs nieuwste AIO-koeler. Eerder dit jaar lanceerde de hardware-gigant nog de luxe iCUE H170i Elite Capellix, waarop dit next-gen model waarschijnlijk voortborduurt.

Productafbeelding van een nog onaangekondigde AIO-koeler van Corsair, met geïntegreerd display in de waterpomp.

Opvallend is dat niet alleen de waterpomp anders gevormd is, maar ook dat de inbegrepen rgb-ventilatoren op de radiator een nog ongezien ontwerp vertonen. Corsair heeft toegezegd "in de komende weken" met meer nieuws op de proppen te komen. 

Intels nieuwe processoren staan waarschijnlijk op 4 november aanstaande te lanceren; tegen die tijd horen we ongetwijfeld meer over de bijbehorende koelers, nieuwe Z690-moederborden en uiteraard de verschijning van DDR5-werkgeheugen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve vertelt meer over verificatie van games op Steam Deck Elden Ring is met een maand uitgesteld
1

Reacties op: Ook Corsair werkt aan AIO-koeler met geïntegreerd display

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    GoofyZ3

    • 18 oktober 2021 19:10
    Ik wilde zo min mogelijk RGB in mijn computer, maar is helaas mislukt. Mijn videokaart had ook RGB. Erge is nog dat die drivers voor haperingen zorgde, bloed irritant dus. Voor mij geen RGB meer.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.