Nieuws
Illustratie van een Intel Arc-processor uit de Alchemist-generatie (DG2).

Ook Asus en HP bereiden laptops met Intel Arc-gpu voor

Best Buy voorspelt meer modellen met Arc A370M-chipset

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens de Amerikaanse retailer Best Buy staan ook Asus en HP paraat om binnenkort een eerste laptop met Intel Arc-gpu te verkopen.

De laptops in kwestie zijn nieuwe varianten van Asus' Zenbook Flip (15,6") en de HP Spectre (16"), welke volgens Best Buy respectievelijke 1.400 dollar en 2.000 dollar zullen kosten. Beide '2-in-1' ultrabooks zouden in mei moeten lanceren, maar bij de retailer werd nog geen expliciete datum voor verzending aangegeven.

Vooralsnog zouden beide laptops uitgerust worden met de Intel Arc A370M, de zwaardere variant van Intels instapsegment. De gpu bestaat uit 8 Xe-kernen, op een kloksnelheid van 1.550 MHz en 4 GB aan videogeheugen (64-bits geheugenbus). De grafische chipset draait op een nog behouden 35 tot 50 watt TGP.

Laptops met Intels eerste Arc-gpu's verschenen al eerder (kortstondig) op websites als Best Buy, maar zijn sinds de Arc-lancering van een maand terug eigenlijk nauwelijks te verkrijgen. In ieder geval Samsung zou de allereerste laptop met Arc-graphics op de markt hebben gezet, maar die is buiten Zuid-Korea niet officieel te verkrijgen — ondanks Intels beloofde "wereldwijde releasedatum" van 30 maart.

Ondertussen staat de eerste Alchemist-generatie van Intel Arc spoedig uit te breiden. De mobiele Arc 5- en Arc 7-varianten staan op de planning voor de "vroege zomer", terwijl Intel verzekerde dat de eerste desktopkaarten nog ergens in het tweede kwartaal moeten verschijnen. Daarvan voorspellen ingewijden echter dat Intel de uitrol (wederom) uit zal stellen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo Switch Sports is ouderwets zweten in een nieuw jasje Aankomende nieuwe content voor Sifu bekendgemaakt
0

Reacties op: Ook Asus en HP bereiden laptops met Intel Arc-gpu voor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.