Nieuws
Foto van de OneXPlayer Mini-handheld, inclusief doos en inbegrepen materiaal.

OneXPlayer Mini lanceert als Intel-alternatief voor Steam Deck

Nog een pc-handheld betreedt het slagveld

Geschreven door Tom Kauwenberg op
One-Netbook, het bedrijf achter het OneXPlayer-merk, lanceert vandaag de OneXPlayer Mini. De vernieuwde pc-handheld kan gezien worden als een Intel-concurrent voor onder meer de Steam Deck en Ayaneo Next.

De OneXPlayer Mini is, kort door de bocht, een revisie van de eind vorig jaar verschenen OneXPlayer. Het chassis van de handheld is herontwopren en ietwat ingekrompen, met ditmaal binnenin een net wat zwaardere chipset dan voorheen. Qua formaat is de handheld ongeveer twee centimeter breder dan Nintendo's oled-Switch.

Waar draagbare systemen als de Steam Deck en Nintendo Switch gebruikmaken van apu's van AMD of Nvidia, draaien de OneXPlayer-systemen op Intel Tiger Lake-processoren. De OneXPlayer Mini wordt exclusief geleverd met de Intel Core i7-1195G7 quad-core, waarop een grafisch Xe Iris-component met 96 execution units te vinden is. 

De 16 GB aan LPDDR4X-4266-geheugen en drie keuzes in NVMe ssd-opslag (512 GB, 1 TB of 2 TB) van de originele OneXPlayer zijn overgeheveld naar het Mini-model. Ook qua connectiviteit — Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 en twee usb 4.0-poorten — verandert er niet veel.

Met een Xe Iris-gpu geklokt op 1,4 GHz moet de OneXPlayer Mini aardig wat moderne games op laag-tot-medium instellingen kunnen draaien. Het inbegrepen IPS-touchscreen bedraagt 1920 bij 1200 pixels; vroege gamingtests van onder meer emulatie-YouTuber ETA Prime tonen aan dat je op 1280x800-resolutie veelal beter af bent voor stabiele prestaties boven de 60 frames per seconde.

Middels een Thunderbolt 4-poort is het ook mogelijk om externe gpu's aan de OneXPlayer Mini te hangen, waarmee het apparaat in thuissituaties vele malen krachtiger uit kan pakken. De kabel daarvoor zou inbegrepen moeten zitten bij de Windows 11-handheld.

Vooraanzicht van de OneXPlayer Mini-handheld.

Wel is de Mini-variant iets lichter afgesteld qua inbegrepen accu. In de OneXPlayer (à 820 gram) zit een 15.300 mAh-batterij; de OneXPlayer Mini (à 589 gram) topt af op 10.455 mAh. Deze dient wel extra snel volgeladen te kunnen worden, middels de introductie van een 100W-laadmodule over usb-c.

De ietwat gekrompen handheld moet dezer dagen lanceren en is tijdelijk tegen kortingprijzen te bestellen, via OneXPlayer's eigen webportaal. De adviesprijs voor het lichtste model (512 GB opslag) bedraagt 1259 dollar. De zwaarste afstelling (met 2 TB opslag) kent een richtprijs van 1599 dollar. 

Ter referentie: handheld-concurrent Valve verzekert dat de eerste Steam Deck-oplage nog altijd in februari zal verschepen. De Steam Deck heeft een vanafprijs van 419 euro (met 64 GB flash-geheugen), met een adviesprijs van 679 euro voor het duurste model (met 512 GB NVMe ssd). 

Dit artikel delen:

Lees meer

Wat spelen we dit weekend? 15 en 16 januari PlayStation 5-versie Apex Legends opgedoken
0

Reacties op: OneXPlayer Mini lanceert als Intel-alternatief voor Steam Deck

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.