Nieuws
Achterzijde van het officiële dockingstation van de Steam Deck

Officiële dock van Steam Deck verschijnt pas in de lente

Valve deelt meer foto's en specificaties van basisstation

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Valve heeft meer beeldmateriaal en specificaties gedeeld over het officiële dockingstation voor de Steam Deck, welke schijnbaar pas maanden later verschijnt.

De Steam Deck wordt sinds gisteren officieel verscheept, maar het gelijktijdig aangekondigde dockingstation had vooralsnog geen precieze releasedatum ontvangen. Op de officiële Steam Deck-website geeft Valve nu enkel aan dat het dock "later in de lente" zal verschijnen.

Rond de lancering van de Steam Deck zelf werd wel wat verdere informatie over het dock verstrekt. Zo is een heldere foto van de achterzijde voor het eerst gedeeld (hierboven te zien) en werd de precieze I/O gespecificeerd. 

Dit is wat je achterop het Steam Deck Docking Station aan kan sluiten:

 • 3 x usb-a 3.1
 • Gigabit ethernet (RJ45)
 • DisplayPort 1.4
 • HDMI 2.0
 • usb-c (ter stroomvoeding)

De Steam Deck zelft dient met een 90° gekantelde usb-c-aansluiting op het Dock aangesloten te worden. Het daartoe bestemde kabeltje, wat naar de bovenzijde van de handheld reikt, lijkt vast te zitten aan het dock zelf.

Overzicht van de poorten op de Steam Deck Docking Station van Valve.

Het officiële dock is bij lange na niet de enige manier om de Steam Deck qua I/O uit te breiden. Valve geeft zelf al aan dat praktisch "elke usb-c-hub met stroomvoorziening" ongeveer dezelfde lading kan dekken. Onduidelijk is vooralsnog wel hoeveel watt het dock zelf trekt, dan wel doorspeelt naar de Steam Deck.

In tegenstelling tot een willikeurige hub zet Valve's eigen dock de Steam Deck wel netjes overeind, met de potentie ook een kluit kabels uit het zicht te houden. Het dockingstation meet 117 bij 29 bij 50,5 millimeter en weegt circa 120 gram.

Dit artikel delen:

Lees meer

Het is makkelijk om Nintendo voor lief te nemen Wat spelen we dit weekend? 26 en 27 februari
2

Reacties op: Officiële dock van Steam Deck verschijnt pas in de lente

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • xRAGEBANE

  • 26 februari 2022 12:08
  misschien toch moeten uitstellen dan lijkt me juist iets wat een must have is bij dit soort consoles ik zou bijv een stuk minder op de switch spelen als er geen dock bij zat

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kloakaTV

  • 26 februari 2022 18:17
  Ziet er wel veelbelovend uit. Ik wacht het alleen nog allemaal even af. Ik ben echte xbox gamer al jaren. Maar ik mis de handheld functie. Met Gamepas Ultimate en controller icm je telefoon is nog niet echt lekker. Maar met gamepass op een systeem als deze en een Dock dan ben ik wel verkocht. Plus je krijgt het beste van Steam er ook nog bij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.