Nieuws
Zijaanzichten van de Samsung Odyssey Neo G8-gamingmonitor.

Odyssey Neo G8 is Samsungs nieuwe luxescherm voor gamers

Hetzelfde high-end overkomen, maar dan in 16:9-verhouding

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Op CES 2022 heeft Samsung wederom een nieuwe gamingmonitor onthuld: de Odyssey Neo G8. Qua overkomen en technische beloftes lijkt het display op de eerder verschenen Odyssey Neo G9, maar dan in een minder uitbundige breedteverhouding.

De Odyssey Neo G8 werd aangekondigd als 32" 4k-monitor, welke modelnummer G85NB zal kennen. Net als de eerder verschenen Odyssey G9 trekt het Quantum MiniLED-paneel maximaal 240 hertz verversing, 1 milliseconde responstijd (GtG) en een piekhelderheid van 2000 nits. 

Vanuit Nvidia ontvangt de monitor ondersteuning voor G-Sync, zo lijkt het embleem op het marketingmateriaal te bevestigen. Vermoedelijk is ook FreeSync-ondersteuning, AMD's kosteloze alternatief voor input-optimalisatie, weer aanwezig. 

Samsung noemt het hdr-bereik van de Oddysey Neo G8 "Quantum HDR 2000", wat verder geen beschermde term of certficering betreft. In het verleden noemde retailers dat wel eens "VESA DisplayHDR 2000", terwijl dat certificaat nooit officieel in het leven is geroepen — zo hoog gaan VESA's termen niet. 

Vooraanzicht van Samsungs nieuwe Odyssey Neo G8-scherm voor gamers.

Qua contrastratio spreekt Samsung over een statische 1.000.000:1-verhouding, wat bij moet dragen aan het kleurrealisme van het scherm. Voorafgaand aan CES 2022 werd al beloofd dat nagenoeg al Samsungs gamingschermen in 2022 een HDR10+-vaandel zouden ontvangen, al is ook die term er eentje waar Samsung zelf zeggenschap over uitoefent.

Waar de Odyssey G9 te koop liep met een vrij ongebruikelijke 32:9-schermverhouding, houdt de G8 het sober met de traditionele 16:9-ratio. Dit betekent ook dat de ultrabrede 1440p-resolutie ditmaal plaatsmaakt voor een doorsnee 4k-scherpte, met 3840 bij 2160 pixels. 

De 1000R-schermcurve van het bredere broertje wordt overigens ook overgeheveld naar de Odyssey Neo G8. Al met al creëert Samsung daarmee naar eigen zeggen "de eerste 4k-monitor met een 1000R-curve, 240 hertz frequentie en 1 milliseconde snelheid". Een (lokale) prijsindicatie en verschijningsdata heeft Samsung nog niet officieel genoemd. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Awesome Games Done Quick gaat zondag van start Gerucht: Half-Life: Alyx komt naar PlayStation VR 2
1

Reacties op: Odyssey Neo G8 is Samsungs nieuwe luxescherm voor gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    GoofyZ3

    • 6 januari 2022 18:21
    Leuk die 4k beeldschermen maar dan moet je de nieuwste en beste videokaart nemen of alles op medium spelen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.