Nieuws
Afbeelding van de prijzen die te winnen zijn bij de Nvidia System Latency Challenge.

Nvidia trapt System Latency Challenge af met winactie

Beproef je systeemsnelheid deze week met KovaaK's

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Nvidia's zogenaamde System Latency Challenge laat gamers experimenteren met systeemvertraging. De uitdaging is te vinden in oefensoftware KovaaK's, welke hiervoor een week lang gratis beschikbaar is gesteld.

Per blogpost laat Nvidia weten hun Reflex-technologie in de schijnwerpers te zetten. Met behulp van de zogenaamde 'Nvidia Experiments' in KovaaK's kunnen spelers zelf ervaren wat systeemvertraging doet met je spelprestaties. Diezelfde software wordt door veel esports-atleten gebruikt om te oefenen met onder meer reactievermogen en oog-handcoördinatie.

In verschillende oefenfases van de Nvidia Experiments worden verschillende hoeveelheden vertragingen 'nagebootst', zodat gamers proefondervindelijk ontdekken wat daar de gevolgen van zijn. De bedoeling is vooral dat gamers inzien dat snellere inputrespons en hogere framerates invloed kunnen hebben op je efficiënte om, bijvoorbeeld, te richten en schieten in snelle shooters.

De Nvidia Experiments blijven vermoedelijk voor langere tijd beschikbaar in KovaaK's, maar deze week organiseert Nvidia er een speciale campagne omheen. Van 14 tot 21 december kunnen spelers niet alleen de trainingssoftware gratis te downloaden; er vallen ook flinke prijzen te winnen.

Door leaderboard-prestaties op sociale media te delen met de hashtag #FramesWinGames kunnen gamers (waaronder ook die uit Benelux) meedingen voor onder meer Nvidia's eigen GeForce RTX 3080 Ti-videokaart, een draadloze Logitech Pro X-muis of MSI's Oculux NXG253R-monitor. Alle prijzen zijn uiteraard geheel compatibel met de Nvidia Reflex-technologie, die inputvertragingen actief vermindert.

Bron: Nvidia

Dit artikel delen:

Lees meer

Stalker 2-NFT geeft eigenaar recht op verschijning in de game Gratis uitbreiding voor indiegame Inscryption op komst
0

Reacties op: Nvidia trapt System Latency Challenge af met winactie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.