Nieuws
Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

Nvidia stopt GeForce-updates voor Windows 7 en 8

Vanaf oktober 2021 ligt de focus puur op Windows 10-systemen

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Op 31 augustus verschijnt Nvidia's laatste Game Ready Driver voor Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. Met ingang van oktober dit jaar zwaait Nvidia de oudere besturingssystemen definitief uit; nieuwe GeForce-updates zijn vanaf dan exclusief voor Windows 10.

Nvidia kondigde het staken van hun ondersteuning aan middels hun online helpdesk. De reden is hoofdzakelijk dat Microsoft diens ondersteuning voor het populaire Windows 7 al heeft opgegeven — terwijl Windows 8 en Windows 8.1 al langer richting "het einde van hun levenscycli" tuigen. 

Het spreekt voor zich, maar pc-gamers met Nvidia-videokaarten wordt aangeraden om tóch over te stappen op Windows 10. Kritieke veiligheidsupdates voor GeForce-kaarten op oudere Windows-systemen worden nog tot september 2024 toegezegd, maar regelmatige, gamegerichte updates zijn na augustus 2021 exclusief voor Windows 10. 

Gestileerd screenshot van de GeForce Experience, welke updates en nieuwe functies uitrolt voor Nvidia-videokaarten.

Nvidia rolt via de GeForce Experience voortdurend Game Ready Driver-updates uit, voor vrijwel het gehele GeForce-aanbod. De updates gaan vaak gepaard met de verschijningen van grote nieuwe games. In theorie zijn de videokaarten ook bruikbaar zónder de regelmatige updates, maar stabiliteit en de beste prestaties zijn in die gevallen niet verzekerd. 

Windows 10 nadert inmiddels alweer een zesjarig jubileum. Microsofts meest recente besturingssysteem werd op 29 juli 2015 officieel gelanceerd. Aanvankelijk bleven veel pc-gamers vasthouden aan hun vertrouwde Windows 7, maar in de laatste jaren is Windows 10 een de facto uitvalsbasis voor veel gamers geworden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Gelekte Far Cry 6-dlc bevat slechteriken van oude Far Cry's Eerste info en screens Mario + Rabbids: Sparks of Hope gelekt
0

Reacties op: Nvidia stopt GeForce-updates voor Windows 7 en 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.