Nvidia Shield (Nieuwe editie) | Gamer.nl

Nvidia Shield (Nieuwe editie) | Gamer.nl

Vorig jaar introduceerde Nvidia de Shield, een compacte mediaspeler die ook dienstdoet als eenvoudig gameconsole en de mogelijkheid biedt om pc-games naar de tv te streamen. Onlangs kwam het bedrijf met een nieuwe versie van de Shield, die alle functies van zijn voorganger behoudt, maar ook enkele voordelen biedt.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Shield is nog altijd dat het een 4K-mediaspeler is. Hij beschikt over een hdmi 2.0-aansluiting, dus hij kan de beelden ook aan de maximale verversingsfrequentie van 60 Hz afspelen. Hdr wordt ondersteund, dus mocht je een 4K-televisie hebben die daar klaar voor is, dan kan de shield hdr-beelden in het juiste formaat aanleveren. Daarnaast is het mogelijk om via de Shield content van Netflix en YouTube in 4K af te spelen, waarbij Netflix-materiaal dus ook in hdr getoond kan worden als dat beschikbaar is. Doordat de Shield gebruikmaakt van Android TV kun je verschillende apps installeren, zoals de uitstekende mediaspeler Kodi.

De nieuwe Shield heeft net als zijn voorganger 16 GB intern geheugen, maar het micro-sd-slot is bij het nieuwe model verdwenen. Wil je het geheugen uitbreiden, dan kan dat echter nog altijd door een usb-stick of externe harde schijf op een van de twee usb-poorten aan te sluiten.

Nvidia Shield

Games

Naast een mediaspeler is de Shield Media Player ook bedacht om te fungeren als gameconsole. Niet alleen Android-games kunnen erop gespeeld worden, je hebt tegen een meerprijs van een tientje per maand ook toegang tot GeForce Now. Dat is een streamingdienst waarbij games op servers van Nvidia draaien en het rekenwerk dus niet bij je thuis gebeurt. Via GeForce Now kunt je tientallen – vaak iets oudere – games spelen zonder meerkosten boven de abonnementsprijs. Nieuwe games kunt je kopen, waarna ook deze naar uw apparaat gestreamd worden. Houd er wel rekening mee dat je de game kwijtraakt als je jouw abonnement opzegt. Om GeForce Now optimaal te gebruiken is overigens wel een snelle internetverbinding nodig, voor optimale beeldkwaliteit is een bandbreedte van 50 Mbit/s vereist, maar met 20 Mbit/s kun je ook al goed uit de voeten.

Heb je op zolder een krachtige pc staan maar wil je beneden ook gamen? Dan kun je ook binnenshuis games van die pc – mits voorzien van Nvidia videokaart – streamen naar de Shield. Hier zijn geen abonnementskosten aan verbonden.

Nvidia Shield

Nieuw?

Als we de nieuwe Shield naast de oude leggen, valt op dat het nieuwe apparaat een stuk kleiner is, en dat Nvidia de micro-sd-kaarlezer heeft verwijderd. Verder lijken de apparaten sterk op elkaar en ook intern wordt gebruikgemaakt van dezelfde hardware. Wat wel veranderd is, is de controller. Deze is hoekiger en kan nu altijd in een low-power stand-bymodus blijven staan. Dat laatste is bedoeld om de ingebouwde microfoon actief te houden, handig wanneer er later dit jaar Google Home-functionaliteit aan de Shield wordt toegevoegd. Ook nieuw is dat de media remote nu standaard wordt meegeleverd, waar je deze afstandsbediening voorheen los moest aanschaffen.

Nvidia Shield

Conclusie

De nieuwe Shield is grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Belangrijkste veranderingen zijn de nieuwe controller en de standaard meegeleverde media remote. Daarmee is de nieuwe Shield overigens nog altijd met afstand de beste mediaspeler.

Pluspunten

  • Zeer krachtig
  • 4K-mediaspeler
  • Veel gaming-mogelijkheden
  • Betaalbaar.

Minpunten

  • Geen

Adviesprijs: € 199,99

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou