Nieuws
Promotionele afbeelding van de Nvidia GeForce RTX 3060, verlicht en afgebeeld in een gamecomputer.

Nvidia onthult RTX 4070 Ti waarschijnlijk op CES 2023

Eerder gelekte data lijkt bevestigd per ingeplande keynote

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Nvidia zal op 3 januari, gedurende CES 2023, een GeForce-presentatie uitzenden. Naar verwachting wordt daar ook de RTX 4070 Ti (her)onthuld.

De zogeheten 'GeForce Special Adress'-presentatie wordt op dinsdag 3 januari live uitgezonden, vanaf 17:00 uur (Nederlandse tijd). Gedurende CES 2023 blikt Nvidia vooruit op "nieuwe GeForce-producten en GeForce Now", zo claimt de officiële aankondiging (via WccfTech).

Traditiegetrouw houdt Nvidia de precieze inhoud van de uitzending nog even stil, al ligt in ieder geval een heronthulling van de "ontlanceerde" RTX 4080 (12 GB) in het verschiet. De ietwat omstreden videokaart werd teruggetrokken om vermoedelijk hernoemd te worden als RTX 4070 Ti. Vorige week lekten meer data daarover uit; onder meer een onthulling op 3 januari en een lancering op 5 januari werden al voorspeld.

Daarmee is de verschijning van de RTX 4070 Ti nog altijd geen zekerheid, maar alle officiële signalen komen opvallend goed overeen met de eerder gelekte data. Daarnaast had de RTX 4080 (12 GB) oorspronkelijk medio november 2022 al moeten verschijnen; een spoedige uitrol begin 2023 was sowieso nooit onaannemelijk. 

In voorgaande CES-keynotes nam Nvidia vaker de gelegenheid om ook nieuwe laptop-gpu's in de portfolio te introduceren. Daarover is betreffende de huidige Ada Lovelace-generatie minder bekend, maar mogelijk wordt ook daarvan een eerste aanbod onthuld op 3 januari. Niet voor niets wordt van Intel en AMD verwacht dat zij op CES 2023 respectievelijk de eerste mobiele Raptor Lake- en Ryzen 7000-chips uit de doeken doen. 

Dit artikel delen:

Lees meer

God of War Ragnarök-studio werkt aan 'veel verschillende dingen' November-update voor Xbox verbetert Discord-ondersteuning
3

Reacties op: Nvidia onthult RTX 4070 Ti waarschijnlijk op CES 2023

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  N0rthstar

  • 17 november 2022 14:32
  Ik hoop dat ze al die nieuwe videokaarten nog niet aan de straatstenen kwijt kunnen. Wat een BELACHELIJKE prijzen. Terwijl ze de prijzen van de vorige generatie kunstmatig hooghouden door de voorraden te knijpen. Ze stikken er maar in. Ik kijk uit naar AMD's nieuwe kaarten begin december.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TomKauw

  • 17 november 2022 23:57
  @N0rthstar Het vraag-aanbod is gelukkig enigszins gestabiliseerd, maar zeker de RTX 4090's gaan volgens mij inderdaad niet als de warmste broodjes over de toonbank. Van wat ik zie, zijn ze voortdurend nog flink voorradig, maar de prijzen (van ook oudere gpu's) dalen eigenlijk amper tot niet. Ondanks de nieuwigheid voelt de markt stagnant.

  Benieuwd of daar wat verandering in komt zodra er een breder middensegment wordt uitgerold, bij zowel Nvidia als AMD.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  N0rthstar

  • 18 november 2022 12:05
  @TomKauw Ja, ik moet zeggen dat het mij behoorlijk tegen valt. Zelfs nu de Black Friday deals beginnen zie je de GPUs eigenlijk weinig naar beneden gaan. Wellicht dat AMDs nieuwste kaarten daar nodig voor zijn om het een beetje los te wrikken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.