Nieuws
Close-up van de koeloplossing op een GeForce RTX 30-videokaart (Ampere) van Nvidia.

Nvidia lijkt RTX 40-onthulling in te plannen op 20 september

'Project Beyond' wordt al geteaset op sociale media

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Nieuwe teasers van Nvidia over een 'Project Beyond' voorspellen een onthulling van de aanstormende RTX 40-gpu's, mogelijk op 20 september.

Nvidia plaatste zelf een eerste teaservideo op Twitter met de hashtag #ProjectBeyond, zonder enige indicatie van wat dat inhoudt. Hoogst aannemelijk is uiteraard een officiële onthulling voor de volgende generatie GeForce-videokaarten, waarover in de afgelopen maanden aan de lopende band al tamelijk veel uitlekte. Hardnekkige geruchten spreken al langer over een verschijning voor het vierde kwartaal.

Bronnen van VideoCardz menen al een aantal stappen verder te zijn met Nvidia's teaser. Een nieuwe afbeelding claimt dat 'GeForce Beyond', een speciale live-uitzending, op 20 september plaatsvindt. Om 17:00 uur (Nederlandse tijd) geeft Nvidia-voorzitter Jensen Huang een presentatie op de Graphics Technology Conference (GTC). 

Nvidia heeft dat zelf nog niet bevestigd, maar mogelijk bouwen de teasers op naar precies diezelfde informatie. In voorgaande teasercampagnes rondom GeForce-generaties zette Nvidia ook dagelijkse teaservideo's op sociale media, om uiteindelijk de data van een live-uitzending te onthullen.

Ook de vermoedelijk interne bronnen zijn niet per se zeker van een RTX 40-verschijning, maar de kans is significant. Naast de toenemende hoeveelheid lekkende details zou ook de timing van een spoedige onthulling Nvidia geen windeieren leggen. Indien de Ada Lovelace-generatie inderdaad later deze maand aftrapt, is Nvidia de concurrentie van AMD's RDNA3-videokaarten ruimschoots voor, terwijl het direct de aandacht rondom Intels huidige uitrol van Arc-gpu's kan kapen.

Ondanks de vele lekken is nog altijd weinig geverifieerd over de Ada Lovelace-gpu's van Nvidia. Vrij zeker zijn een overstap op TSMC's 5 nm procedé en een ogenschijnlijk hoger stroomverbruik dan voorgaande generaties, maar verdere details blijven vaak speculatief. De recente teaser is een eerste blijk van Nvidia om daar een einde aan te maken, mogelijk dus al op 20 september aanstaande.

Bron: VideoCardz

Dit artikel delen:

Lees meer

Capcom onthult inhoud Tokyo Game Show-presentaties MultiVersus-update verandert hurtboxes en projectielen
0

Reacties op: Nvidia lijkt RTX 40-onthulling in te plannen op 20 september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.