Nieuws
Render van een desktopcomputer met een GeForce RTX 3050-videokaart van Nvidia.

Nvidia lijkt grotere voorraad RTX 3050-gpu's te versturen

Budgetmodel van Ampere is mogelijk beter voorradig

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Volgens ingewijden op Chinese industriekanalen stuurt Nvidia grotere voorraad RTX 3050-gpu's naar partnerfabrikanten.

De geruchten komen oorspronkelijk van de fora van Board Channels. Op het Chinese platform verzamelen veel medewerkers uit verschillende sectoren van de hardware-industrie, met meer dan eens een betrouwbare marktvoorspelling in het verschiet.

In recente berichten wordt gesproken over hoe het al langer bekend is dat "Nvidia de distributie van de RTX 3050-serie wil versterken". Als direct gevolg zouden er meer gpu's naar partnerfabrikanten verscheept worden dan in voorgaande series het geval was. Ook zou de voorraad in RTX 3060's en RTX 3060 Ti's — welke eerder ingekrompen was — weer aangesterkt worden.

De verwachting is dat de grotere voorraden aan gpu's die nu verspreidt worden pas na Chinees Lentefestival richting verkoop gaan. De festiviteiten lopen tot ongeveer twee weken na de aftrap van Chinees Nieuwjaar, te beginnen op 1 februari.

Screenshot van een uit het Chinees vertaalde forumpost over grotere voorraden van Nvidia's GeForce RTX 3050-gpu.

De RTX 3050 is de eerste '50-gpu' van Nvidia die met RTX-functionaliteiten komt. De GA106-150-chipset bedraagt 2560 CUDA-kernen, 20 RT-kernen en 80 Tensor-kernen. Als budget-gpu van de Ampere-generatie is de RTX 3050 aanzienlijk zwakker dan een RTX 3060 in brute rekenkracht, maar de kaart biedt daarmee een lagere instap voor bijvoorbeeld raytracing en DLSS-prestaties.

Nvidia's GeForce RTX 3050 (8 GB) werd gedurende CES 2021 officieel onthuld en moet aanstaande 27 januari verschijnen. De richtprijs van de desktopvideokaart bedraagt 279 euro — al blijft het de vraag of de gpu daadwerkelijk tegen die prijs verkrijgbaar is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Nintendo brengt dit jaar nieuwe Fire Emblem uit Op zoek naar de twist in Mario Kart 9 en Pokémon Legends: Arceus Preview - Bonuslevel #79
0

Reacties op: Nvidia lijkt grotere voorraad RTX 3050-gpu's te versturen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.