Nieuws
Render van de onderkant van een Nvidia GeForce RTX 2060 Founder's Edition

Nieuwe RTX 2060 krijgt toch geen Founder's Edition

Re-release wordt niet gevierd met eigen Nvidia-model

Geschreven door Tom Kauwenberg op
Nvidia brengt de RTX 2060 terug uit het hiernamaals, maar doet dat ditmaal zonder eigen Founder's Edition. De nieuwe variant van de RTX 2060 wordt daarmee enkel geproduceerd door Nvidia's partnerfabrikanten.

Afgelopen week liet Nvidia officieel weten de ooit EOL-verklaarde RTX 2060 terug te brengen, ditmaal met 12 GB aan GDDR6-videogeheugen. Informatie op Nvidia's eigen (internationale) website leek te wijzen op het bestaan van een nieuwe Founder's Edition, maar dat blijkt nu een kopiëer-en-plak-foutje te zijn geweest.

Inmiddels spreekt Nvidia op officiële webpagina's niet meer over een mogelijke Founder's Edition — laat staan andere huiseigen producten met de herrezen chipset. De gpu lijkt daarentegen wel ruimschoots verscheept te worden naar Nvidia's partners, waarbij enkelen nog voor de officiële onthulling lieten weten dat ze plannen hadden voor de RTX 2060-wederkeer

Specifiatielijst van de twee soorten GeForce RTX 2060-gpu's van Nvidia.

Het wel-of-niet verschijnen van een Founder's Edition is puur afkomstig van Nvidia's Engelstalige webpagina's. Op de officiële, Nederlandse webpagina voor GeForce RTX 2060 wordt de vernieuwde variant nog niet genoemd, wat doet twijfelen of de kaart überhaupt lokaal beschikbaar gesteld wordt.

Internationaal gezien zou de nieuwe 12 GB-variant van de RTX 2060 morgen al moeten verschijnen. Naast een verdubbeling in videogeheugen lijkt de Turing-chipset niet significant versneld te zijn — in ieder geval niet door Nvidia zelf. Partnerfabrikanten zijn vrij om de chipset in een ander jasje te hijsen, dan wel de kloksnelheden lichtjes op te voeren.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation Network-topman ontslagen na intentie tot pedofilie Nieuw spelersrecord voor Final Fantasy 14 op Steam
0

Reacties op: Nieuwe RTX 2060 krijgt toch geen Founder's Edition

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.